петък, 24 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  6054 прочитания

  Американската софтуeрна компания „МенторМейт“ вече има над 500 служители у нас

  Очаквам в следващите пет години да имаме повече от 1000 служители, прогнозира Стефан Цанев, VP of Operations в MentorMate
  05 август 2019, 13:58 a+ a- a

  Американската софтуерна компания „МенторМейт“ обяви, че броят на служителите ѝ в България вече надхвърля 500 души. 

  Компанията стартира дейността си в България в малък софийски апартамент с 15 служители през 2006. Тринадесет години по-късно компанията вече има пет офиса в страната - в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе, и е една от най-големите фирми за софтуерни услуги.

  Според Стефан Цанев, VP of Operations в „МенторМейт“,  фокусът не е върху броя, а и върху уменията и качествата на тези повече от 500 човека в българските офиси на фирмата.  „Ние сме компания, която винаги е растяла изцяло органично човек по човек и клиент по клиент, и за да сме успешни в този растеж, не правим компромиси с качеството. Ето защо това постижение е резултат от работата на всички колеги, които създават качествен софтуер за нашите клиенти”, казва Цанев.

  По думите му един от основните двигатели на бурния растеж е това, че всички мениджъри в компанията са технически лица. “Започвайки от мен и минавайки през целия мениджърски екип в България, всички до един сме създавали софтуер, преди да поемем по-ръководни позиции. Това ни помага да поддържаме правилната фирмена култура и да не мислим за хората като служители, а като членове на един и същ екип,” споделя той. 

   „Поддържането на баланс между senior и junior позиции е от голямо значение за плавното разрастване на бизнеса. В момента специалистите на senior ниво съставляват почти половината от служителите в България, докато тези на mid и junior ниво са 33% и 19%“, коментира Жени Кючукова, Director of Quality and Process.

  За стабилния растеж на компанията допринася и разширяването на User Experience (UX) услугите, които компанията предлага в световен план. В контекста на този стремглаво развиващ се технологичен сектор екипът на „МенторМейт“, разпределен между офисите в България и този в Минеаполис, продължава да прибавя таланти. По думите на Джей Милър, VP of Sales and Marketing, друга голяма стъпка в развитието на фирмата в тази посока е UX конференцията Elevate Design, която „МенторМейт“ организира в София през месец май. 

  През 2001 „МенторМейт“ започва да създава мобилни приложения. В следващите години компанията създава солидно портфолио, което включва услуги като стратегическо консултиране, UI/UX дизайн, cloud услуги, управление на проекти, разработване на уеб приложения, софтуерен качествен контрол (QA), continuation engineering и разбира се, разработване на мобилни апликации. „МенторМейт“ предлага иновативни софтуерни решения, които разрешават различни технологични казуси в здравеопазването, производството, финансите, образованието и други. Компанията има офиси в САЩ, България и Швеция. 

  Друга важна стъпка за компанията през 2019 е и създаването на Cloud Center of Excellence, чийто екип е специализиран в изграждането на сигурни, устойчиви и скалиращи инфраструктури, базирани върху Public Cloud. Тази година „МенторМейт“ стана Advanced Consulting Partner на Amazon Web Services (AWS), a на 15 август ще бъде домакин на еднодневно практическо обучение, водено от solution архитекти от AWS.

  „Конкуренцията в софтуерните услуги е ожесточена, но същевременно подтиква компаниите да се променят към по-добро и да бъдат винаги на една честота с новостите в областта. При такъв бурен растеж и такова ниво на конкуренция ние винаги сме били на върха на вълната и за да останем там, влагаме постоянни усилия,” казва Цанев. Той очаква компанията да продължи да расте и в следващите пет години да е надхвърлила 1000 служители, да е разработила още над 1000 софтуерни продукта и да е разширила географското си присъствие от гледна точка и на клиенти, и на офиси. Според него обаче най-важното е „МенторМейт“ да успее да адаптира себе си и културата си към новия мащаб.

  Видео за компанията като работодател вижте в профила на MentorMate Bulgaria Ltd. в JOBS.bg тук 

  Вижте още:

  Как протича интервю за работа в MentorMate
  JOBS in BG: Какво е да работиш като iOS разработчик в MentorMate
  Любимият въпрос на интервю за работа на Ана Кожухарова, MentorMate

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 часа
  Eldrive започва да изгражда собствени зарядни паркове за електромобили
  Освен зарядните станции в парковете ще има кафенета и магазини
  преди 23 часа
  „Смарт Органик“ вече се търгува на основния базар на БФБ
  Тя е първата компания, преминала от малкия пазар beam на основния Standard на Борсата
  преди 1 ден
  JYSK открива още 2 нови магазина у нас
  От началото на 2024 до сега бяха открити обекти в Елин Пелин, Равда и Асеновград
  преди 1 ден
  Инфлацията във Великобритания с по-малък от очакваното спад
  През април показателят е с почти 1% по-нисък спрямо март
  преди 2 дни
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton