четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4197 прочитания

    „Работа със (с)мисъл” е темата на инициативата „Мениджър за един ден“ тази година

    JA България обяви, че отваря регистрацията за организации-домакини в 18-то издание на инициативата
    17 септември 2019, 16:35 a+ a- a

    Под надслов „Вдъхнови бъдещето“ Джуниър Ачийвмънт България обяви, че отваря регистрацията за организации-домакини в 18-то издание на „Мениджър за един ден“. Инициативата тази година ще се проведе на 7 ноември, четвъртък, в цялата страна.

    Всички компании и институции, които искат да приемат млади мениджъри за един ден, могат да се регистрират за участие от 17 септември до 12 октомври. Младежите, които желаят да участват, могат да кандидатстват за обявените позиции между 26 септември и 26 октомври. И домакини, и участници се регистрират на платформата на инициативата на „Мениджър за един ден“: http://mfd.jabulgaria.org.

    Програмата за първоначално кариерно ориентиране дава начало на професионалната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 г. и е запазена марка на образователната организация Джуниър Ачийвмънт, която се провежда ежегодно в около 100 държави по света. Инициативата е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнеса. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

    Организаторите от JA България приканват повече работодатели да бъдат активни и да участват, като домакинстват стажа на ученици и студенти, за да могат повече млади хора да направят навреме своя кариерен избор. Ежегодно около 400 организации-домакини отварят вратите си за общо 1000 стажанти, а за обявените позиции в „Мениджър за един ден“ през миналата година например, са кандидатствали близо 2800 млади хора. 

    В рамките на програмата тази година JA организира и петият Младежки кариерен форум „Професиите на бъдещето” където водещата тема ще бъде „Работа със (с)мисъл: как поколението Z и работодателите днес оформят професиите на бъдещето.“  На сцената ще бъдат представени теми свързани с мотивацията, работата с кауза включително в бизнес среда. 

    За да запазите своето място за събитието, което ще се проведе във форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк на 6 ноември, е необходима  предварителна регистрация на страницата на събитието - https://www.cot.jabulgaria.org/.

    Генерален бизнес партньор на „Мениджър за един ден“ и форума „Професиите на бъдещето“  през 2019 г. е HP, които от години активно участват и като компания-домакин.

    “Инициативата на Junior Achievement ни дава възможност да вдъхновим младите участници с иновациите в технологиите, но и те вдъхновяват нас като екип, като заедно с тях оформяме професиите на бъдещето.“, споделя Асен Георгиев, генерален директор HP Inc. за България.  Златен бизнес партньор на двете инициативи тази година е A1 България, а водещ партньор на „Мениджър за един ден“ е Hewlett Packard Enterprise Bulgaria (HPE Bulgaria). 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 7 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 8 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 10 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк