четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3316 прочитания

    Tek Experts и УниБИТ със съвместна програма

    Лекциите са с практическа насоченост, а обучението ще бъде в помощ на бъдещата професионална реализация на студентите в ИТ и аутсорсинг сектора
    23 октомври 2019, 11:26 a+ a- a

    От настоящата учебна година, Tek Experts започва партньорство с Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) в София. През  първия семестър, 30 студенти от 3 курс ще се обучават в програма, разработена от компанията. Тя е предназначена да ги запознае с най-новите технологии в областта на облачните инфраструктури и по-специално Microsoft Azure Cloud, в която Tek Experts има задълбочена експертиза и голям екип. Обучението ще бъде в помощ на бъдещата професионална реализация на студентите в ИТ и аутсорсинг сектора. 

    Tek Experts предлага бизнес решения и ИТ поддръжка за компании от цял свят. Предметът на дейност на компанията включва софтуерна поддръжка, обучение и образование, поддръжка на продажбите и разработка на приложения. В екипа на Tek Experts в София има над 800 човека, а компанията е сред най-динамично развиващите се в сектора.

    В отделните модули от програмата ще бъдат застъпени базовите концепции на облачните среди, тяхното интегриране, развитие, поддръжка и използване. Младите специалисти ще придобият практически знания и умения по управление и поддържане на Azure Cloud инфраструктура, създаване и управление на Storage, Network и Compute ресурси, работа с изкуствен интелект (AI – Cognitive services, др.) приложения, боравене с повечето от инструментите за управление на средата и ще научат повече за различни видове сертификации. Освен теоретични, в програмата са предвидени и много практически занимания. 

    Курсът е част от свободноизбираемите предмети във факултета по Информационни науки и се е оказал най-предпочитаният сред тях за зимния семестър. В обучението ще се включат осем преподаватели-практици от екипа на Tek Experts в София – Лора Караславова, Technical Support Stage 2, Светослав Антонов, Subject Matter Expert, Александър Вангелов, Technical Support Stage 2, Димитър Джонгов, Subject Matter Expert, Свилен Симеонов, Technical Support Stage 3, Коста Грудев, Subject Matter Expert, Николай Димитров, Subject Matter Expert и Илия Илиев, Technical Support Stage 3 и основен организатор на програмата. 

    „Стремежът ни е да развиваме връзката образование-бизнес и се радваме, че на нас се пада честта да сме първите, които развиват дисциплината Azure Cloud в български университет. Искаме да направим обучението на студентите по-практически насочено, а знанията им лесно приложими в бъдещата им кариера в ИТ и аутсорсинг сектора“, споделя Антон Ганев, Operations Manager Microsoft Azure в Tek Experts. 

    Заедно с колегата си Димитриос Скоуплиос, Site Manager for Microsoft Projects, той вече се срещна със студентите и двамата представиха различните модули от курса. 

    „Факултетът по информационни технологии към УниБИТ постоянно се стреми да повишава качеството на подготовка на студентите. Сътрудничеството с фирми – лидери в ИТ бранша открива изключителни възможности за подготовка на качествени кадри в тази област“, каза проф. д-р Георги Димитров, заместник-декан по учебната дейност във висшето учебно заведение. 

    Той добави, че съвременните тенденции за провеждане на обучението в тясна връзка и с помощта на бизнеса вече дават своя резултат, както и че всяка година все повече студенти припознават УниБИТ като своя университет, който им дава възможност за успешен старт в професионалната реализация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 12 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа