събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1507 прочитания

    Телерик Академия oтвори приема за програмата за UX и UI дизайн

    Обучението ще се води от експерти в областта на създаването на потребителско преживяване (UX) и потребителски интерфейс (UI)
    04 декември 2019, 13:07 a+ a- a

    Телерик Академия обяви, че отваря кандидатстването за програмата Telerik Academy Upskill с фокус върху изграждането на изключително потребителско преживяване (UX) и потребителски интерфейс (UI). Тя стартира на 24 февруари 2020 г. и ще се провежда в рамките на три месеца в обучителния център на Телерик Академия в София.

    Програмата е насочена към специалисти и студенти в областта на графичния дизайн, илюстрацията и визуалните изкуства, както и към компании, които искат да надградят уменията на своите служители.

    „С развитието на ИТ сектора все по-ключови стават редица роли извън програмирането. Компаниите идентифицират нуждата от холистично подготвени специалисти, които комбинират отлични дизайн, UX и UI умения и могат да създават дигитални продукти, поставящи клиентите в основата. Затова организираме второ издание на програмата за UX/UI Design, което допълнително разширихме и надградихме“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Отворен прием
    Тelerik Academy Upskill UX/UI Design е подходяща за хора с малко или без никакъв опит в създаването на потребителско преживяване и интерфейси (UX и UI). Изискват се познания в областта на дизайна, илюстрацията или визуалните изкуства. Желаещите е необходимо да подадат онлайн кандидатура, кратка автобиография и портфолио или примерен криейтив проект на сайта на Телерик Академия до 27 януари 2020 г.

    Вечерно обучение и водещи практици
    Програмата ще се води от опитни експерти във вечерен формат 3 пъти седмично. Така участниците могат да съчетават обучението си със следване и работа. Главен трейнър ще бъде Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, лектор и трейнър по UX/UI с над 10 г. опит в областта, като заедно с него ще работи Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия с над 12 г. международен опит в сферата на уеб и графичния дизайн.

    Участие като гост-трейнъри ще вземат външните експерти: Светлин Николаев, UX директор, и Антоанета Цанева, ръководител UX дизайн в Progress, Костадин Кушлев, старши мениджър UX, и Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Георги Линков, изпълнителен директор на Studio Х, и други.

    Фокус върху практиката
    Тelerik Academy Upskill UX/UI Design е валидирана с големи международни компании, дигитални агенции и млади технологични организации. В рамките на програмата участниците ще се запознаят с процесите и отговорностите на UX и UI специалистите, ще усвоят най-добри практики и водещи методологии, които могат директно да приложат в работата си.

    Те ще се научат да създават дигитални преживявания за всички видове екрани, като регулярно работят по практически задания под менторството на трейнърите. Участниците ще разработят прототип и дизайн от край до край на дигитален продукт, който ще представят в края на програмата и ще добавят към портфолиото си.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство