сряда, 26 февруари 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  826 прочитания

  Програмата на Телерик Академия за Java специалисти приема кандидати

  За напълно начинаещите Академията организира безплатен подготвителен курс
  12 февруари 2020, 10:31 a+ a- a

  Телерик Академия обяви, че започва прием за програмата Telerik Academy Alpha с Java. Кандидатстването е отворено от 12 февруари до 6 май. Това дава на желаещите да стартират ИТ кариера близо три месеца, в които да подадат документи и да се подготвят за входящия изпит. В този период Телерик Академия организира и безплатен подготвителен курс за кандидатите.

  Защо да изберете обучение по Java?
  Java е един от най-популярните езици за програмиране, който задвижва над 15 млрд. устройства. Той е в основата на най-популярната мобилна операционна система в света – Android, като в същото време се използва за създаване на десктоп, уеб и мобилни приложения. Java може да бъде открит в електронни магазини, както и като част от облачните услуги на компании като Google, Amazon и Microsoft. Същевременно експертите с Java са сред най-търсените, като това скоро няма да се промени. Причината е постоянно развиващият се свят на свързаните устройства (Интернет на нещата, IoT). Според Gartner приходите от IoT ще са 389 млрд. долара в края на тази година. Java е сред най-използваните езици за програмиране и в България. Завършилите Телерик Академия могат да започнат кариерата си навсякъде в ИТ сектора, в това число и в над 80 компании-партньори на Телерик Академия, сред които Software AG, Experian, Progress, ScaleFocus, Tick42, The Coca-Cola Company и други.

  Telerik Academy Alpha с Java стартира на 1 юни в сградата на Телерик Академия в Campus X. Програмата е подходяща за наскоро завършили ученици и студенти, както и специалисти от различни области, които искат да станат Java програмисти.
  Кандидатите трябва да са навършили 18 години.
  Подаването на документите за кандидатстване става през сайта на Телерик Академия до 6 май. Желаещите да се включат преминават първо кратък онлайн когнитивен тест, който оценява способността им да учат бързо. След това е необходимо да се явят на входящия изпит по основи на програмирането, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C#, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. За кандидатите, които вече имат познания по програмиране, Академията организира предварителен (early-bird) входен изпит на 16 март. Така те могат да си осигурят място в обучението отрано или възможност да се явят отново, този път на редовния изпит на 7 май. Кандидатурите се разглеждат холистично, като ключово качество за кандидатите е силна мотивация за учене и професионален старт.

  Напълно начинаещите могат да придобият необходимите входни умения самостоятелно чрез материалите на сайта на Академията или с помощта на Java специалисти, като участват в безплатен подготвителен курс. Така те ще усвоят основите на програмния език и ще се подготвят за входящия изпит. Безплатният подготвителен курс ще се проведе в рамките на шест поредни съботи от 21 март до 25 април. Желаещите да се включат в него трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с Java най-късно до 16 март. 

  Telerik Academy Alpha с Java продължава шест месеца, като акцентът е върху практическата подготовка чрез разработка на проекти, зададени от бизнеса в условия, близки до работните. Обучението е в групи около 40 души, а трейнърите предоставят менторство и индивидуален подход на преподаване. Учащите развиват също и т.нар. soft skills, за да могат ефективно да работят в екип, да дават и получават обратна връзка и да навлизат бързо в работната среда.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 часа
  преди 3 часа
  Големите летища в страната не отчитат спад на пътниците
  Обстановката е спокойна, предприети са допълнителни мерки, уточняват от аерогарите
  преди 4 часа
  Учен от Харвард: До 70% от хората по света ще бъдат заразени с коронавирус
  Най-вероятно заразата няма да бъде овлядана, прогнозира професорът по епидемиология Марк Липсич
  преди 4 часа
  България и Гърция задълбочават сътрудничеството си в сферите на транспорта, туризма и инвестициите
  София и Атина ще си партнират в привличането на инвестиции и реализация на нови инвестиционни проекти
  преди 5 часа
  Можем ли да получим парите си при отменени заради коронавируса пътувания?
  От КЗП разясняват при какви условия може да ни върнат парите