вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3155 прочитания

    Как да се представите успешно на видео интервю?

    Полезни съвети дават от технологичната компания Tek Experts
    24 април 2020, 11:11 a+ a- a

    Видео интервютата са вече често срещани в процеса за наемане на работа, oсобено в извънредната ситуация в момента. Добрата новина е, че и сега има работодатели, чиято дейност се разраства и продължават да наемат специалисти. Как да се представите добре на видео интервю – ето съветите на експертите по човешки ресурси на една от най-големите ИТ компаниии в София - Tek Experts.

    Проверете техническото си оборудване

    От само себе си се разбира, че ако кандидатствате за работа, особено в областта на ИТ, където тези интервюта са особено популярни, независимо дали за позиция в сферата на обслужването на клиенти или за инженер, не искате да се сблъскате с технически проблеми. Така че, проверете техническото си оборудване си: включете устройството си, за да сте сигурни, че няма да “умре” в средата на интервюто; тествайте своя микрофон и уеб камера; и направете тест на софтуера за видео, който ще използвате, за да участвате в интервюто. Това са очевидни неща, но ще бъдете изненадани колко много кандидати срещат проблем с техниката си по време на видео интервю, дори и те самите да са техничари.

    Огледайте се

    Може да сте у дома, но това не Ви дава извинение да не положите усилие и да не облечете подходящи дрехи. Облечете се, както бихте постъпили, ако отидете на интервю лично, т.е. подходящо и професионално. Не мислете, че можете да избягате само с обличане на подходящи дрехи до кръста - ние имахме няколко неудобни срещи с кандидати, които смятаха, че няма нужда от панталони!

    Отстранете предметите или източниците, които отвличат внимание

    Искате интервюиращият да се фокусира върху Вас и Вашите отговори, а не върху фона с неоправеното легло или върху звука, или Вашия телевизор. Уверете се, че уеб камерата няма да улови нищо във фона, което да разсее Вас или човека, който провежда интервюто. Също така, уверете се, че светлината не идва отзад - в противен случай просто ще изглеждате като силует на екрана.

    Стойте естествено

    Някои хора се притискат към камерата, а други се държат театрално. Опитайте се да останете колкото е възможно по-естествени и да се държите както бихте се срещнали на среща лице в лице. Не е необходимо да прекарвате цялото интервю, като гледате надолу към обектива на камерата - понякога отмествайте погледа си - и се усмихвайте често, без да прекалявате.

    Не се извинявайте твърде често

    Повечето хора се чувстват малко нервни и се потят по време на интервюта, дори и тези от другата страна на камерата. Не се чувствайте така, сякаш от Вас се очаква да се представите перфектно. Интервюиращите очакват неестествената пауза, препъване и неспокойствие, точно както по време на интервю лице в лице. Не е нужно да се извинявате, ако не можете да дадете отговор веднага; помолете интервюиращия да изясни въпроса или да го преформулира. Ако можете да запазите самообладание в тези стресови ситуации, ще докажете на работодателя, че можете да останете спокойни при работа под стрес.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 2 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 3 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 6 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 7 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 8 часа