неделя, 20 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  895 прочитания

  Как ще изглеждат офис мебелите в ера на Covid-19?

  Отвореното работно простраство вероятно ще остане в миналото, физическите прегради се завръщат
  08 май 2020, 12:03 a+ a- a

  Модерният корпоративен офис е известен с отворени, съвместни работни пространства, зони за почивка и спорт, собствени кафетерии и кухни. Създаден, за да осигури среда, която насърчава контакта и взаимодействието между хората. Сега, във време на Covid-19 тази концепция, която стана толкова популярна през последните години и която компаниите използват като главен коз за привличане на таланти, се очаква да претърпи тотално преосмисляне. 

  В момента компании от цял свят се подготвят да отворят отново офисите си и обмислят как да преконфигурират работните места, така че да осигурят безопасна среда за служителите. А на база поръчките, които приемат в момента, фирмите за офис обзавеждане казват, че се върви към завръщане на физическите прегради, които нямаха място в концепцията за модерен офис.

  В доклад, озаглавен „Covid-19 и бъдещето на мебелите“, от консултантската компания CBRE очертават водещите тенденции в обзавеждането на офисите, които осигуряват безопасна работна среда.

  Сред новите концепции, които ще доминират са: продукти, които гарантират разделение и дистанциране, лесни за монтаж домашни офис пакети; лесни за почистване повърхности, включително антибактериални; интегрирани антибактериални технологии и материали (Silver Ion, UV/Blue Light, нанотехнологии, повърхности с вградени медни частици); санитарни продукти за почистване, които отговарят на цялостната офис концепция; гъвкави мебели, които позволяват работа на открито или в конферентни зали; безконтактни функции и решения.

  Същевременно в миналото ще останат заседателните зали с плътно наредени един до друг столове; меки и порести материали; мебели с много шевове и гънки; метални повърхности; споделени шкафчета или помещения за съхранение на лични вещи; пространства, които предполагат близък контакт.

  В доклада от компанията дават насоки и препоръки за конфигуриране на работното пространство според спецификите на различните работни станции.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Проучване: Болниците са относително готови за Covid-19 през зимата
  Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, които седят пред тях, показва анкета на „Индекс на болниците"
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК подписа договор със Sanofi-GSK за достъп до потенциална ваксина срещу Covid-19
  Договорът ще позволи на всички държави членки на ЕС, да закупят до 300 милиона дози от ваксината
  преди 2 дни
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“