петък, 03 юли 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  722 прочитания

  Агенцията по заетостта стартира инициатива, която подпомага завръщането на работа

  Тя е подходяща за лица, които предстои да сменят домашната среда с работна
  08 май 2020, 16:48 a+ a- a

  Агенцията по заетостта обяви, че стартира инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова такава.

  Инициативата е насочена към безработни, работещи от вкъщи, учащи и работодатели и ще предлага различни възможности, чрез които всеки може сам да усъвършенства своите умения или да придобие нови такива, включително в домашни условия, с помощта на своя компютър.

  "Знаем, че на мнозина от Вас предстои да сменят домашната среда с работна. Независимо дали сте останали вкъщи по време на извънредното положение или пък сте преминали в редиците на търсещите нова работа – завръщането към редовния трудов режим почти винаги е свързан с известни притеснения. Социалната изолация, липсата на ритмични задължения в друга среда и към различни от близките Ви хора, може би са разсеяли Вашите трудови навици и увереност, отвикнали сте да общувате лице в лице, да следвате обичайния ред за изпълнение на задачите сил.", посочват от АЗ.

  Една от възможносте е платформата MyCompetence, достъпна на https://mycompetence.bg/bg/. Системата е създадена и се поддържа от Българската стопанска камара по проект, финансиран от ОП РЧР.

  С регистрацията се осигурява безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който може да се определи степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности.

  MyCompetence е единствената национална информационна система в областта на управление на човешките ресурси в България и е подходяща среда за всяко едно лице, което би желало да развива своите компетенции, като заедно с това оценява знанията и уменията си.

  Агенцията по заетостта обяви още, че има готовност в рамките на кампанията да публикува на сайта си и други лесно достъпни форми за самоподготовка или самообучения за възстановяване и развиване на личностните умения на хората, които да ги подпомогнат за прехода им от престой вкъщи към трудов ритъм и работна среда.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 8 часа
  Д. Ливингстън, Citi: Има ползи от влизането в чакалнята на еврозоната, но възстановяването ще зависи от политиката на правителството
  Главният изпълнителен директор на американската банка за EMEA коментира за Economy.bg плюсовете за страната ни от евентуално влизане в ERM 2
  преди 9 часа
  Великобритания предлага нова програма за гражданство на жители на Хонконг
  Решението идва, след като Китай одобри нов закон за сигурност
  преди 10 часа
  Tesla надмина Toyota като най-скъпа марка кола в света
  Това се случи след като акциите на електромобилопроизводителя достигнаха рекордна цена
  преди 11 часа
  Захариева: Не трябва да допускаме разделения в ЕС заради кризата с коронавируса
  Никога не трябва да пропиляваме криза, чрез която можем да намерим работещи и по-добри решения за бъдещето, заяви посланикът на Германия в България Кристоф Айххорн по време на дискусия
  преди 14 часа
  PPF Group разделя търговските от инфраструктурните дейности в операторите с марката Теленор
  Компанията създава CETIN България, която ще оперира в рамките на CETIN Group