четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1254 прочитания

    Агенцията по заетостта стартира инициатива, която подпомага завръщането на работа

    Тя е подходяща за лица, които предстои да сменят домашната среда с работна
    08 май 2020, 16:48 a+ a- a

    Агенцията по заетостта обяви, че стартира инициатива в помощ на всички, които биха искали да направят нещо полезно за себе си, докато все още са у дома, подготвяйки се за по-плавно завръщане на работа или започване на нова такава.

    Инициативата е насочена към безработни, работещи от вкъщи, учащи и работодатели и ще предлага различни възможности, чрез които всеки може сам да усъвършенства своите умения или да придобие нови такива, включително в домашни условия, с помощта на своя компютър.

    "Знаем, че на мнозина от Вас предстои да сменят домашната среда с работна. Независимо дали сте останали вкъщи по време на извънредното положение или пък сте преминали в редиците на търсещите нова работа – завръщането към редовния трудов режим почти винаги е свързан с известни притеснения. Социалната изолация, липсата на ритмични задължения в друга среда и към различни от близките Ви хора, може би са разсеяли Вашите трудови навици и увереност, отвикнали сте да общувате лице в лице, да следвате обичайния ред за изпълнение на задачите сил.", посочват от АЗ.

    Една от възможносте е платформата MyCompetence, достъпна на https://mycompetence.bg/bg/. Системата е създадена и се поддържа от Българската стопанска камара по проект, финансиран от ОП РЧР.

    С регистрацията се осигурява безплатен достъп до над 20 електронни обучения в различни области, тестове за оценка на компетенции, инструмент за самооценка, чрез който може да се определи степента на владеене на изискваните за конкретна длъжност умения, както и много други възможности.

    MyCompetence е единствената национална информационна система в областта на управление на човешките ресурси в България и е подходяща среда за всяко едно лице, което би желало да развива своите компетенции, като заедно с това оценява знанията и уменията си.

    Агенцията по заетостта обяви още, че има готовност в рамките на кампанията да публикува на сайта си и други лесно достъпни форми за самоподготовка или самообучения за възстановяване и развиване на личностните умения на хората, които да ги подпомогнат за прехода им от престой вкъщи към трудов ритъм и работна среда.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк