неделя, 20 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  523 прочитания

  Google разкри стратегията си за поетапното завръщане на някои служители в офисите

  27 май 2020, 17:16 a+ a- a

  Главният изпълнителен директор на Google и Alphabet Сундар Пичай разкри плана на компаниите да завърнат някои от служителите на работа в офисите им. От 6 юни Google ще започне поетапното отваряне на офисите си. Достъп до тях ще имат само малък брой персонал, който се нуждае от служебни площи, за да работи. Персоналът ще работи на смени. По този начин Google предвижда запълване на едва 10% от капацитета на бизнес площите си.

  Ако поетапното завръщане на работа е успешно, Google ще увеличи квотата на 30% през септември. Тогава тези, които искат да работят от офиса, ще могат да го сторят в ограничен брой случаи, но приоритет ще имат служителите, които се нуждаят от достъп до бизнес площи.

  „Кампусите ни са разработени така, че да позволят съвместната работа и да позволят изграждането на общество. Някои от най-големите ни постижения са поради осъществени връзки в офисите ни. Ясно е, че достъпът до офисите ни е преимущество, което много желаят да запазят“, споделя Пичай.

  Пичай очаква по-голямата част от персонала на Google да продължи да работи от вкъщи през 2020. Компанията ще предоставя до 1000 щатски долара на служителите, които работят от дома си, за закупуването на офис мебели и оборудване.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Проучване: Болниците са относително готови за Covid-19 през зимата
  Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, които седят пред тях, показва анкета на „Индекс на болниците"
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК подписа договор със Sanofi-GSK за достъп до потенциална ваксина срещу Covid-19
  Договорът ще позволи на всички държави членки на ЕС, да закупят до 300 милиона дози от ваксината
  преди 2 дни
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“