четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2167 прочитания

    Телерик Академия стартира първата програма за React разработчици

    Приемът за единствената у нас цялостна програма по React с практическа насоченост и валидация от водещи ИТ компании е отворен
    28 май 2020, 09:24 a+ a- a

    Образователната организация Телерик Академия обяви, че пуска първата цялостна Upskill програма за програмисти с опит и с фокус най-популярната JavaScript технология в света – React. 

    В рамките на три месеца програмистите, които искат да надградят знанията си с React, ще се обучават по програма, валидирана от бизнеса и водена от опитни практици. Практическата ѝ насоченост дава възможност на участниците да прилагат новите си умения директно в работата си. Това я прави подходяща и за софтуерни компании, които могат да включат служителите си в обучението и така да надграждат своите продукти и услуги с най-актуалните технологии. Кандидатстването е отворено до 16 август през сайта на Телерик Академия. 

    „В постоянната си комуникация с ИТ сектора виждаме, че той има нужда от специалисти по React с висока практическа подготовка. Резултатът е най-задълбочената програма за React разработчици у нас, изградена в тясно сътрудничество с компаниите. Това гарантира, че участниците ще усвоят най-добрите и модерни практики за разработка на уеб приложения, чрез които да изведат кариерата си на следващото ниво и подпомогнат успеха на бизнеса. Създаването на такова обучение за професионалисти е естествено продължение на нашите Alpha програми за кариерен старт в ИТ индустрията“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия. 

    Обучение с участието на бизнеса 

    Програмата Telerik Academy Upskill React е валидирана от водещи компании от ИТ индустрията, сред които VMWare, Chaos Group, Progress, Coursera, Tick42, OfficeRnD, TechPods и Haemimont, за да отговори на нуждите на индустрията. След завършването ѝ, участниците ще са усвоили ключови знания в разработката на уеб приложения с React и ще разполагат с практически опит, който могат да приложат директно в своята работа. 

    В рамките на 3-месечното интензивно обучение те ще усвоят в дълбочина React и библиотеките му, докато работят по реални проекти. Сред ключовите теми в програмата са JavaScript и ES Next, JSX, Redux, тестване и стилизиране, бързодействие и оптимизация, React библиотеки, както и най-актуалните и добри практики при изграждането на модерни уеб приложения. 

    Лекторите в програмата са експерти с дългогодишен опит в областта на софтуерното инженерство в големи международни компании. Главен трейнър е Станимир Тодоров, старши софтуерен консултант във VMWare, а сред гост-лекторите са Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия, Христо Чакъров, мениджър „Product Engineering“ в Chaos Group, Александър Вакрилов, софтуерен инженер в Coursera, и Кирил Пеянски, софтуерен разработчик в Progress. 

    Следващо кариерно ниво 

    Telerik Academy Upskill React е подходяща за фронт-енд и уеб разработчици, които искат да разширят знанията си с най-използваното и гъвкаво JavaScript решение, както и за програмисти в други сфери с поне една година опит с JavaScript, C#, Java или Python, които искат да добавят нови умения към портфолиото си. От комплексното обучение могат да се възползват и компании, които целят да подобрят своите продукти и услуги чрез надграждане на уменията на служителите си.  

    Завършилите Alpha програмите на Телерик Академия курсисти също ще могат да се възползват от обучението. Разбирането на HTTP и Reset е задължително изискване, а познанията по JavaScript ES6+ са препоръчителни.  

    Кандидатите трябва да подадат CV през сайта на програмата до 16 август, като част от процеса е и решаване на техническа задача. На 11 юни предстои онлайн кариерно събитие, на което желаещите да се включат в програмата ще научат повече за нея, лекторите и приема. 

    Защо React? 

    React е създаден от Facebook преди 7 години и още през първата си година се използва от над 3 млн. разработчици. Използва се от водещи компании, като Facebook, Netflix, PayPal, Uber и Instagram, с което бързо се налага като едно от най-предпочитаните JavaScript решения в света. 

    Неговата сила е в създаването на сложни интерактивни интерфейси, които повишават качеството на потребителското изживяване и удовлетвореността от работата с уеб приложението. React е бърз и приложим в множество ситуации, което го прави търсен и предпочитан от бизнеса. 

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 11 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 12 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 12 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 14 часа
    преди 17 часа