петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1514 прочитания

    Стартира второто издание на програмата за растеж на Endeavor

    Целта е да се помогне на български компании да разраснат бизнеса си
    01 юни 2020, 15:00 a+ a- a

    Българският офис на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor стартира второто издание на програмата за растеж – Dare to Scale. Програмата е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си. Фокус на тазгодишното издание ще бъде изграждането на устойчив бизнес, който да може да се справи с кризи, както и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия.

    От 1 юни до 21 юни е отворен формулярът за кандидатстване, като всеки желаещ може да го попълни на този линк. За програмата могат да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката, без значение от региона в България, в който са позиционирани. Условието е да имат вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019, броят на служителите да не надвишава 150 души, и най-важното – бизнесът им да e с потенциал за глобален растеж. В програмата могат да участват както утвърдени компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро.

    Ментори и бизнес лидери от мрежата на Endeavor ще проведат интервюта и по предварително обособени критерии ще бъдат избрани компаниите, които ще са приети в тазгодишното издание. Програмата ще се проведе в София и ще е с продължителност от 4 месеца – от м. септември до м. декември 2020. Основателите на компаниите ще имат възможност да участват в специализирани обучения в четири основни области: „Управление на организацията“, „Маркетинг“, „Продажби“, „Бизнес планиране и набиране на капитал“. Всяка компания ще има назначен индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, който ще провежда регулярни срещи с основателите и ще ги подпомага със своята експертиза. Екипът на Endeavor ще организира и съпътстващи събития, на които компаниите ще имат възможност да се запознаят с основните играчи в предприемаческата екосистема.

    Подобно на предходната година програмата ще приключи през м. декември с Demo Day, по време на който участниците ще презентират бизнесите си пред жури от утвърдени бизнес лидери. В пилотното издание на Dare to Scale през 2019 участваха основателите на 10 български компании. В продължение на 4 месеца участниците преминаха през специализирани обучения, водени от бизнес лидери от мрежата на Endeavor Bulgaria, сред които създателите на Телерик – Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователят на BGmenu – Владимир Давчев, сайт мениджърът на Uber – Александър Попов и др. Повече от 20 бизнес лидери бяха ангажирани с предприемачите от 10-те компании и бяха проведени общо 75 часа менторски сесии.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 15 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 17 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 18 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 20 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк