неделя, 20 септември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  503 прочитания

  Над 600 ученици се запознаха с експерти от бизнеса по време на изолация

  „Един ден в професията“ запозна младежи от цяла България с възможности за кариера
  03 юни 2020, 10:36 a+ a- a

  За последните 4 месеца над 600 ученици от София, Пловдив, Варна, Бургас, Перник, Козлодуй, Русе, Хасково, Стара Загора, Чирпан, Бяла, Благоевград, Смолян, Златица и др.  имаха онлайн срещи с 19 представители на различни професии по време на извънредната обстановка в страната.

  Преминалите от физически във виртуални дискусии с фирми от областта на интериорния дизайн, медицината, маркетинга, комуникациите, човешките ресурси и други бяха част от проекта „Един ден в професията“, създаден през 2018 година от консултантска агенция ЕДЛАНТА.

  Целта на срещите бе да дадат добавената стойност на кариерното ориентиране, като „потопят" участниците в реална обстановка, както и да разсеят идеализираните представи за различните професии.  Освен кариерното ориентиране участниците получиха и обобщена информация, както и селекция от подходящи университети в България и Европа за избраната от тях специалност.

  Преди извънредното положение учениците от 10 до 12 клас имаха възможност да се включат в реалния работен процес на избрана от тях българска или международна компания или организация. Те влязоха в обувките на експерти от сферата на рекламата, за тях отвори врати радио студио, за да се превърнат в редактори, да се докоснат до пулта и да усетят атмосферата на живото предаване.

  Срещите с различните бизнеси да организирани на базата на проучвания на интересите на учениците към конкретни професионални сфери, уточняват от консултантската компания.

  Както и в пилотното издание на проекта учениците от 10, 11 и 12 клас са имали подчертан интерес към сфери, даващи възможност за развитие и приложение в различни професионални направления. Част от тях са  маркетинг, медии и комуникации, бизнес и човешки ресурси. Интересът остава стабилен и към класическите специалности като медицина, право, инженерни науки и архитектура.  

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Проучване: Болниците са относително готови за Covid-19 през зимата
  Липсата на достатъчно кадри и намаленото финансиране са основните проблеми, които седят пред тях, показва анкета на „Индекс на болниците"
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  ЕК подписа договор със Sanofi-GSK за достъп до потенциална ваксина срещу Covid-19
  Договорът ще позволи на всички държави членки на ЕС, да закупят до 300 милиона дози от ваксината
  преди 2 дни
  Стартират програма за детски кътове към офисите
  За целта ще бъдат отпуснати 15 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“