четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1998 прочитания

    Google удължава хоум офиса до лятото на 2021 г.

    Служителите на компанията трябваше да се върнат в офиса в началото на следващата година
    28 юли 2020, 09:43 a+ a- a

    Google съобщи, че удължава работата от вкъщи заради пандемията от коронавирус до юни 2021 г. „За да дадем възможност на служителите си да планират занапред, удължаваме глобалната си политика за работа от вкъщи до 30 юни 2021 г. за позиции, за които няма нужда да са в офиса“, се казва в писмо на главния изпълнителен директор Сундар Пичай до служителите. 

    Първоначално компанията, която е част от Alphabet, бе съобщила, че служителите трябва да се върнат в офисите през януари 2021 г.

    Промяната ще засегне „почти всички“ служителите на Google, които са 200 000, включително подизпълнители и служители на пълно работно време, съобщава The Wall Street Journal.

    Повечето технологични компании съобщиха, че мнозинството служители могат да работят от вкъщи до края на годината или не са уточнили краен срок за домашния офис. Amazon и Apple поискаха хората да се върнат в офисите през януари. Twitter позволи на своите служители да работят дистанционно „завинаги“, ако искат, отбелязва CNBC.

    Подобно на Google, Facebook предприема дългосрочен подход по отношение на това кога и как служителите ще се върнат на работа. През месец май главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг съобщи, че ще позволи на голяма част от своите 50 000 служители да работят от дома си за постоянно. В рамките на следващите 10 години той очаква около 50% от работната сила на компанията да работи дистанционно.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк
    преди 3 часа
    „България Еър“ променя терминалите за опериране в в Рим, Мадрид и Прага
    Те са предвидени за полети от шенгенското пространство и предоставят възможност за по-добри транспортни връзки и влизане в страните без паспортна проверка
    преди 3 часа
    Предлагат бърза ликвидация на неработещи фирми
    От 30 хил. до 50 хил. нови дружества се създават на година, като над 90% от новостартиралите компании се провалят още в началните стъпки
    преди 4 часа
    3 български авиокомпании ще летят до Китай
    Правителството определи авиопревозвачите за директните полети до Поднебесната империя
    преди 4 часа
    преди 4 часа
    ЕК с планове за европейска диплома
    Така ще се насърчи мобилността с учебна цел в рамките на ЕС