четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1559 прочитания

    Българска компания създаде софтуер за мониторинг на здравословното състояние на служителите

    Решението е внедрено и се използва в няколко американски компании, като предстои разпространението му и в Европа
    03 септември 2020, 12:27 a+ a- a

    Българската компания „Сирма Груп Холдинг“ е създала софтуер за проследяване здравословното състояние на служителите и повишаване безопасността в офисите в условията на пандемия, съобщиха оттам.

    На този етап решението е внедрено и се използва в няколко американски компании, като предстои разпространението му и в Европа.

    Софтуерът улеснява по-безопасното завръщане на работа на екипите и съвместните действия на работодатели и служители за осигуряване на по-здравословно работно място. Компанията има сериозен опит в областта на здравните информационни системи и приложения, сред които са едно от най-популярните в света приложения за диабетно болни Diabetes:M, дигиталният здравен картон Medrec:M, семантични бази данни за фармацевтичната индустрия, за международни медицински научни институции и др. 

    „В настоящата ситуация двата основни приоритета за фирмите са свързани с опазване здравето на служителите им и запазването на бизнеса, което от своя страна би гарантирало и работните места. Нуждата от социална дистанция често поставя тези две цели в противоречие и нашето ново решение iSelfCheck има за цел именно тяхното постигане, без компромиси в нито едната посока. Понякога носенето на маска, постоянната дезинфекция на офисите и спазването на дистанция от колегите не е достатъчно за да се гарантира, че заразата е под контрол и работните места са безопасни. Нашата система е създадена именно за да адресира и премахне тези притеснения. iSelfCheck улеснява служителите в техните усилия да се самонаблюдават и да са информирани за всички симптоми, като същевременно помагат на компаниите да осигурямат безопасни работни места“ - посочва Деян Ненов, изпълнителен директор на Sirma USA.

    iSelfCheck е комбинация от мобилно приложение за самоконтрол на служителите, администраторски панел за цялостно управление на офис присъствеността и термокамера, която се поставя на входа на офисите. 

    Всеки ден, преди даден служител да влезе в офиса, той трябва да се сертифицира самостоятелно през мобилното приложение, отговаряйки на набор от въпроси за състоянието му. Това проучване отнема не повече от 10 секунди. Самите въпроси могат лесно да се променят всеки път, когато се появи информация за нови важни симптоми. По този начин, компанията може да отговори в реално време на променящата се, понякога на ежедневна база, информация от правителствените институции по темата.

    Ако проучването покаже, че е на лице комбинация от симптоми, които могат да бъдат свързани с COVID-19, мобилното приложение учтиво ще помоли служителя да си остане у дома. Тези от служителите, които са декларирали, че са в добро здраве и имат разрешение да посетят офиса, получават QR код, който се използва като уникален идентификационен номер за достъп до офиса. Сканирайки QR кода на специално разработен четец, преминават през термокамера, която е поставена на всеки вход на офис сградата и изпраща информация до администраторския панел. 

    iSelfCheck управлява политиките за достъп до дадени фирмени локации, а не е свързано с медицински и здравни съвети или препоръки, уточняват от Sirma USA.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 26 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 1 час
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 4 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк