сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1559 прочитания

    BULATSA поднови изпитите за нови ръководители на полети

    Академия отмени пролетната сесия заради пандемията, но продължава подбора в есенното издание
    08 септември 2020, 11:41 a+ a- a

    Академия BULATSA обяви, че подновява изпитите за нови ръководители на полети. Желаещите да подадат документи за есенния подбор, могат да го направят до 17:00 ч. на 30 октомври.

    Поради ситуацията с COVID-19, ръководството на BULATSA отмени пролетната сесия, но приемът и обработката на документи не е спирал.

    Икономическата криза вследствие на пандемията се отрази сериозно на транспортния сектор и това наложи  BULATSA да преразгледа плановете си за бъдещето, но решението на Академията е да продължи подборите за ръководители на полети, макар и с леко редуциране на необходимите бройки. Стремежът е да се продължи практиката за провеждане на два подбора годишно, през пролетта и есента, уточняват оттам.

    Академия BULATSA е част от ДП „Ръководство на въздушно движение“ и е единствената сертифицирана в България организация за обучение на ръководители на полети, съгласно изискванията на Европейския съюз и приложимото национално законодателство.  Обучението на одобрените кандидати продължава около година и половина, като през този период за тях е осигурена стипендия. При успешно завършване на курса, бъдещите ръководители на полети получават свидетелства за правоспособност, които отговарят на установените международни стандарти и могат да започнат да практикуват професията.

    Желаещите да работят като ръководители на полети трябва да са на възраст до 30 години, с висше образование, минимална образователна степен „бакалавър“ (без значение от специалността) и добро владеене на английски език – ниво B2. Всеки, който не притежава валиден сертификат за  ниво, ще може да се яви на безплатен тест в центровете на BULATSA в градовете София, Варна и Бургас. При подбора на кандидати BULATSA използва тестовете FEAST и WOMBAT. Ако психомоторните тестове са неуспешни, кандидатът ще бъде допускан повторно до следващ подбор, след не по-малко от 24 месеца от датата на предишното явяване, но не повече от две явявания на всеки от тестовете.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 44 минути
    преди 4 часа
    преди 5 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 7 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 22 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 24 часа