сряда, 17 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5942 прочитания

    Промени ли се процесът на подбор във VMware?

    Рени Минева, Director Talent Acquisition във VMware, пред Economy.bg
    29 септември 2020, 15:37 a+ a- a

    Рени Минева е Director Talent Acquisition във VMware. Има над 10 години опит в компанията и индустрията и в момента определя формата на процеса по подбор

    Covid-19 се отрази и на процесите по подбор в компаниите. Как ще попитаме HR професионалисти и мениджъри от водещи компании в България. Какво се промени в процеса по подбор във VMware, разказва Рени Минева, Director Talent Acquisition в компанията.

    Процесът на подбор във VMware не се е променил значително. Ние продължихме да назначаваме нови хора за отворените позиции, като единствената разлика е, че интервютата и процесът на подбор протича изцяло виртуално. Това беше практика при нас и преди пандемията според ситуацията и възможностите на кандидатите.

    Допълнително всички наши мениджъри и инженери, които са активно включени в етапите на подбор, преминаха специализирани обучения относно това какви са спецификите на онлайн интервюто и как да предразположат кандидатите.

    За бъдещите наши колеги пък разработихме подробен наръчник с информация на какво да обърнат внимание в подготовката си, за да се представят успешно или в най-добрата си светлина по време на интервюто. Към момента имаме около 160 отворени позиции в различни екипи. В последните над 13 години продължаваме да търсим хора, които са запалени по работата си, имат потенциал да учат, любопитни са за новите неща, задават въпроси и четат допълнително. Предимство е да демонстрират страст към технологиите и да се занимавали с иновации дори и като страничен проект. Търсим именно ентусиасти, които са готови да дадат на общността.

    В София е най-големият хъб на VMware в Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) благодарение на развойния център (R&D) и бизнес дивизии като Financial Planning & Analysis, Data Analytics и Sales Operations. Затова и възможностите за кариерно развитие при нас са много разнообразни. Нещо повече, в настоящата ситуация дори имахме възможност да разширим кръга на търсените кандидати извън София. На 8-ми октомври ще проведем второто си изцяло виртуално събитие за подбор на нови колеги Talent Jar, на което кандидатите ще могат да зададат всичките си въпроси и е напълно отворено за хора, които са от цяла България. 

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на VMware в Jobs.bg ТУК.

    ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 8 часа
    ЕК пуска 35 500 безплатни билета за 18-годишните, за да обиколят Европа
    Кандидатстването започва днес и ще приключи на 30 април
    преди 9 часа
    В София ще се състои кръгла маса за електронната търговия в ЕС
    „Бъдещето на електронната търговия в Европейския съюз“ ще се проведе на 29 април
    преди 10 часа
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 спрямо 2020 
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 11 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 14 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ