вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    787 прочитания

    Lidl посрещна третия випуск ученици в дуална форма на обучение

    През следващите месеци те ще учат в реална работна среда
    12 октомври 2020, 09:55 a+ a- a

    Лидл България посрещна третия си випуск ученици в дуална форма на обучение. Те са от професионални гимназии в София и Перник и през следващите месеци ще учат в реална работна среда и ще разберат как работи един Lidl магазин отвътре.

    „Щастливи сме да приветстваме и през настоящата учебна година в нашия екип младежите, избрали компанията ни за партньор в дуалната форма на обучение", споделя Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

    ПО думите й в Lidl те работят с подготвен ментор и преминават през различни обучения, научават повече за процесите и логиката зад тях, имат възможност да добият важен опит и увереност за следващите си професионални стъпки.

    "Уверени сме, че дуалното обучение има висока добавена стойност за бизнеса и младите хора, защото стъпва на обмяната на опит, идеи и добри практики“, посочва Шопова.

    Лидл България стана партньор на програмата за дуално обучение, координирана от Австрийската камара, от началото ѝ през 2015. Проектът стартира с 1 училище-партньор в София, като интересът към него през годините постоянно расте. През настоящата учебна година към разрасналата се мрежа от училища-партньори в София, Варна, Видин, Ямбол, Перник и Гара Елин Пелин, се присъединиха още две - Професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Ямбол и Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ от Видин, като общият им брой в цялата страна вече е 8. Броят на учениците, които избират Lidl за ученето си в реална среда, също устойчиво нараства.

    В Лидл България учениците в дуална форма на обучение могат да трупат практически опит в две професионални направления - „Икономист“ и „Спедитор-логистик“. В компанията те получават освен ценни знания и удостоверение за съответната професионална квалификация, също и много добро възнаграждение, трудов стаж, придобивки на служители, но преди всичко – важни за кариерата им меки умения за работа в екип, управление на времето, приоритизиране, дисциплина и др. Те имат и реална кариерна възможност да започнат работа в Лидл България веднага след приключване на дуалното обучение.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 минути
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 1 час
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 1 час
    Откриха една от най-големите детски градини в София
    Продължава строителството на 17 нови детски градини, до края на 2024 се очаква да приключи изграждането на 13 от тях
    преди 2 часа
    преди 19 часа
    И Велико Търново с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух
    До момента България разполага с 3 вертолетни летища в София и по 1 във Варна, Панагюрище и Русе