петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5661 прочитания

    Какви са алтернативите на фирменото коледно парти тази година?

    Вижте интересни идеи, които се предлагат по света
    15 октомври 2020, 13:55 a+ a- a

    Тази година фирменото коледно парти няма да е такова, каквото го познаваме. Наложените противоепидемични мерки, масовото навлизане на дистанционна работа и ангажиментът на компаниите към здравето на служителите вероятно ще оставят тази традционна корпоративна практика в миналото. Но всяко предизвикателство крие и много ново възможности. Какви са алтернативите и как компаниите могат да изразят признание и благодарност към всеки от екипа си за приноса му през годината? Подбрахме няколко идеи, които агенции за организиране на събития предлагат по света.

    Виртуално коледно парти

    Може би най-популярната алтернатива сред идеите за 2020. Тази година платформите за видеоразговори навлязоха широко в корпоративния свят. Освен за професионални виртуални срещи, те предлагат поле и за организиране на неформални събития, каквото е коледното парти.

    Много агенции предлгат този вариант, като го допълват с различни тематични идеи - доставка на кошница с храна и напитки до дома преди самото парти, размяна на подаръци и коледни картички, виртуален куиз с награди, виртуално коледно бинго, виртуално караоке, специален дрескод, награда за най-добра коледна украса на работното място, конкурс за най-крисиво декорирани коледни бисквити, размяна на рецепти и др.

    Коледно парти по отдели 

    Предвид ограничения за събиране на много хора на едно място, тази година алтернатива е компаниите да организират на едно, а няколко коледни партита по отдели или офиси например, ако все пак предпочетат празник на живо.

    Хибридно коледно парти

    Друга алтернатива, която някои агенции предлагат, е организиране на хибридно коледно парти, при което половината част на екипа може да се събере и да празнува на живо, а останалата да се включи онлайн от дома си на голям екран.

    Коледна разходка

    Алтернативна възможност е да се организира коледен тур, като според желанията на компанията могат да се инсталират светлинни табла с историята на фирмата или на които да бъдат показани най-добрите от екипа. Добяване на щандове с храни и напитки, фойерверки и различни изненади могат да допълнят изживяването. 

    Коледно авто кино

    Интересна алтернатива е организирането на коледно автокино за служителите и техните семейства. На екрана може да тече специална прожекция или излъчване на кадри от историята на компанията или постиженията на екипите през годината. Специално нает за събитието Дядо Коледа може да раздава подаръци, храна и напитки във всяка кола, а изживяването може да бъде допълно с ефектна заря и коледна украса на автомобилите.  

    Коледно парти в шатра под небето или коледен базар

    Празникът под шатрата кореспондира с познатия формат на коледно парти, с тази разлика, че всичко ще се случва под открито небе и при други температури. Подобна опция е и организиране на коледен базар, като компаниите могат да поставят фирмен щанд с храни или сувенири, изработени от служители, а събраните пари да дарят за избрана благотворителна кауза. На базара освен служителите, могат да бъдат поканени членове на семействата им, партньори, приятели и външни гости.

    Коледен бонус или ваучер за пазаруване

    Много компании вероятно ще предпочетат да изплатят по-голям коледен бонус, да изпратят подаръци или да подарят ваучери за пазаруване вместо да организират коледно парти или алтернативно събитие в края на годината.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 2 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 18 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 18 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 19 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство