петък, 04 декември 2020   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1287 прочитания

  MultiSport увеличи нетната цена, която заплаща на спортните центрове

  Над 900 обекта за спорт и отдих ще получават повече приходи, цената на картите ще остане непроменена
  22 октомври 2020, 16:33 a+ a- a

   Бенефит Системс България, която предоставя картата за спорт и отдих MultiSport, обяви, че увеличава нетната цена, която заплаща към своите партньори – спортните центрове. Така над 900 обекта за спорт и отдих ще получават повече приходи от картите MultiSport. От компанията уточняват, че промяната няма да се отрази на крайната цена за клиентите. 

  Двумесечното спиране на дейността на спортните обекти и ефектът на продължаващата пандемия доведоха до негативни последствия за целия бранш. „Първоначалното затваряне беше съпроводено с огромни загуби, и още повече пропуснати ползи. Ситуацията обезвери много спортуващи; много от клиентите дори към днешна дата изпитват страх да са сред хора в затворени пространства и това ги демотивира да посещават фитнеси и зали за групови занимания”, споделя Иван Казаков, съсобственик на верига фитнеси. Залите за спорт, фитнес и отдих поеха голяма тежест от мерките, свързани с ограничаване разпространението на коронавируса. Последвалото отваряне на обектите съвпадна с летния сезон, който традиционно е по-слабо активен.

  В условията на предизвикателната ситуация, в която разразилата се пандемия от Covid-19 постави бранша, държавата въведе данъчни мерки по отношение на спортните услуги, като намали ДДС ставката от 20% на 9%. Целта е секторът, ангажиран със здраве и фитнес, да увеличи приходите си, за да може да се стабилизира и да продължи да се развива.

  Решението за увеличаване на нетната цена, която Бенефит Системс България заплаща към своите партньори, идва като продължение на мерките, въведени от държавата. Компанията подкрепя не само спортните обекти, регистрирани по ДДС, а и всички без регистрация. Над 900 обекта, партньори на MultiSport, ще се възползват от по-добрите условия, за да възстановят бизнеса си по-бързо. „В качеството си на посредник в предоставянето на спортни услуги, за нас подпомагането на бранша е от първостепенна важност. Наш дълг като стабилна компания е да застанем зад партньорите ни в този предизвикателен момент и да подпомогнем по-бързото излизане от кризата на целия сектор.“, споделя Крум Стоев, директор партньорска мрежа на Бенефит Системс България.

  „Това е един огромен жест от страна на Бенефит Системс България към по-малкия бизнес. С това решение ще помогнат на много малки зали и клубове да си стъпят по-лесно на краката.“, категоричен е Андрей Николов, управител на фитнес център в столицата.

  „Със сигурност решението за корекция на цените ще ни се отрази положително и ще ни помогне за стабилизирането и справянето с последиците от кризата.“, допълва Цветомир Димитров, собственик на клуб по тенис на маса.

  Увеличението на цените, които Бенефит Системс България заплаща към партньорските обекти, няма да се отрази на крайния клиент и цената на карти MultiSport ще остане непроменена, уточнват от компанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 минути
  Ваксината на Moderna създава имунитет за поне 3 месеца
  Това са първите данни за период от няколко месеца, рецензирани от научно издание
  преди 43 минути
  Президентите Буш, Обама и Клинтън ще се ваксинират публично
  Целта им е да възстановят доверието в науката
  преди 2 часа
  преди 2 часа
  3280 нови случая на Covid-19 в страната
  Общият брой лабораторно потвърдени случаи на болестта от началото на пандемията е 155 193
  преди 17 часа
  ЕК предложи мерки за защита на изборите от чуждо вмешателство и борба с дезинформацията
  Брюксел се заема със собствеността върху медиите, политическата реклама и финансирането на политическите партии