четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1984 прочитания

    dm България изплати Covid бонус на служителите си в магазините и логистиката

    Бонусът е израз на благодарност за усилията по време на извънредното положение и е в размер на 20% от възнаграждението за септември
    27 октомври 2020, 13:52 a+ a- a

    Повече от 600 служители на dm България, които са на „първа линия“ в магазините и логистичния център на компанията, са получили бонуси в размер на 20% от месечното си възнаграждение за септември, съобщиха от верига за търговия с дрогерийни стоки.

    Оттам добавят, че по време на коронакризата са работили повече от 80 магазина на dm България, за да отговорят на повишеното търсене в първите седмици на извънредното положение, а бонусът е израз на благодарност за усилията на работещите в търговските обекти и в логистиката служители.

    Такова решение е било взето в рамките на концерна dm и в много други страни, в които компанията развива дейност, посочват още оттам.

     „През 2020 година се доказа колко е важно компаниите да поставят човека в центъра на своята дейност. Ние от dm следваме тази философия от създаването на компанията и като добър работодател решихме да се отблагодарим на колегите ни, които понесоха тежестта на кризата.“, коментира Евелина Великова, управител на dm България.

    От компанията добавят още, че в периода на кризата не е имало напуснали служители по причини, свързани с пандемията. В периода на извънредното положение dm България е открила още три нови магазина в София, Шумен и Казанлък и е назначила нови служители.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 12 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 13 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 13 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 15 часа
    преди 18 часа