петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1248 прочитания

    Стартира приема за Telerik Academy Alpha с JavaScript

    През януари за начинаещите е предвиден безплатен курс по основи на програмирането, а за кандидатите с опит - ранен прием
    01 декември 2020, 11:02 a+ a- a

    Телерик Академия обяви прием за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript. Кандидатстването е отворено до 22 февруари 2021 г., а обучението е подходящо за кандидат-студенти, студенти и професионалисти от различни сфери, които искат да се развиват в областта на програмирането с един от най-популярните и търсени езици в света - JavaScript.

    „Адаптивността и развитието на умения, застраховани за бъдещето, сега са по-важни от всякога, а Telerik Academy Alpha остава най-прекият път за ИТ кариерна реализация. Ние сме 100% готови за 2021 година и независимо дали ситуацията позволява да се върнем към присъствена форма или не, курсистите ни ще продължат да получават същото практическо обучение от най-висок клас. Това, което предоставяме, е коренно различно от традиционния онлайн модел, който може би хората познават. Пренесохме онлайн всички елементи, които правят програмите ни успешни вече толкова години - персонализираното обучение, постоянната подкрепа от страна на трейнърите, работата в екипи, практиката и близкия контакт с бизнеса. След 6 месеца курсистите са готови за своя кариерен старт, дори той да се случи в изцяло онлайн среда“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Безплатен курс за начинаещи и ранен изпит за опитните
    За кандидатите, които правят първи крачки в програмирането, от Телерик Академия организират безплатен подготвителен курс. В рамките на шест поредни съботи в периода 9 януари - 13 февруари, опитни специалисти ще въведат кандидатите в света на JavaScript чрез лекции и практически задачи, за да получат необходимата подготовка за входящия изпит на 23 февруари.

    Желаещите да се включат в безплатния подготвителен курс, трябва да завършат кандидатурата си за Telerik Academy Alpha с JavaScript не по-късно от 4 януари 2021 г. през страницата на програмата. Участниците в него ще бъдат избрани на база подадените кандидатури и мотивацията им за развитие в ИТ сектора.

    Кандидатите, които вече имат познания в програмирането, могат да гарантират отрано мястото си в програмата чрез предварителния (early bird) изпит на 5 януари, като също трябва да завършат кандидатурата си до 4 януари. За тях са предвидени онлайн материали за самоподготовка, включително примерни изпитни задачи.

    Интензивно практическо обучение
    Telerik Academy Alpha с JavaScript е с продължителност 6 месеца и изцяло практически фокус, който включва работа по реални проекти и развитие на търсените от бизнеса технологични и личностни умения.

    Програмата се провежда в група от 40-45 човека, което позволява персонализирано обучение и внимание към нуждите на всеки курсист, включително допълнителни консултации и изготвяне на индивидуални планове за развитие. Участниците в програмата работят индивидуално и в екипи между 5-6 човека по реални проекти, които стават част от портфолиото им, а в края на обучението разработват цялостно уеб приложение от нулата. Курсистите ще трябва да приложат всичко научено до този момент, за да реализират финалния проект.

    Освен най-актуалните и модерни технологични тенденции и инструменти, участниците в програмата развиват и личностните си умения, сред които работа в екип, приоритизиране, даване и получаване на обратна връзка, ефективно учене, подготовка на портфолио и CV. Трейнърите на Телерик Академия остават до курсистите до 12 месеца след края на програмата, за да са от помощ с ценни съвети и насоки в процеса на търсене на работа и през първите им работни месеци в ИТ сектора.

    Най-популярният език за програмиране
    Според последния доклад на най-влиятелната общност за програмисти - Stack Overflow, JavaScript е най-търсеният и популярен език за програмиране в света.

    „JavaScript е постоянно еволюиращ, силно популярен и често изменящ се през последните години програмен език. Когато човек учи JavaScript, той не просто учи език за програмиране, а възпитава у себе си любов към промяната и любопитство към технологията. JavaScript е тук, за да остане и да привлича хиляди талантливи програмисти всеки ден с богата екосистема, огромна общност и безгранични възможности“, каза Надя Атанасова, мениджър „Технологични обучения” в Телерик Академия.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 56 минути
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 1 час
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 1 час
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 2 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 4 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години