събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1861 прочитания

    Служителите на Райфайзенбанк вече ползват иновативен стол за телемедицина

    Столът измерва основни здравни показатели, които могат да бъдат лесно проследени в електронно здравно досие
    21 декември 2020, 16:48 a+ a- a

    В централата на Райфайзенбанк вече функционира съвременен стол за телемедицина, който дава възможност за извършване на дистанционни превантивни медицински изследвания, съобщиха от компанията. Столът е предоставен от Дженерали Застраховане.  

    Всеки служител самостоятелно може да измери свои основни здравни показатели: сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса. В допълнение на място могат да бъдат направени електрокардиограма, измерване на кръвната захар, холестерол, белодробна сатурация и други.

    „В настоящата тежка здравна криза превантивната медицина и здравето на служителите е основен наш приоритет. Уредът е нов за България и с него даваме възможност в сигурна среда, лесно и удобно да се следят различни здравни показатели и да има директна връзка с лекар. Новата технологична придобивка е още една стъпка в посока изпълнение на стратегията ни да бъдем предпочитан работодател“, каза главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк Оливер Рьогл.

    Всички резултати от изследванията са достъпни в „Моето здравно досие“ от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, в който може да съхранява документи, като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др.

    „Телемедицината е възможност всеки един от нас да изследва, свои основни здравни показатели, бързо и лесно. Ние от Дженерали знаем, колко е важна превенцията в медицината и затова се радваме, че можем да предложим на своите клиенти и партньори въвеждането на тази иновация“, допълни Радослав Димитров, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 12 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 12 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 12 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 14 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години