четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    14464 прочитания

    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказва Илина Митева, Recruiter в компанията
    07 януари 2021, 15:27 a+ a- a

    Илина Митева, Recruiter в KBC Shared Service Center Varna

    Центърът за споделени услуги на KBC във Варна (KBC Shared Service Center Varna) стартира дейност през 2019 и към момента в него работят над 250 души. Центърът изпълнява бек-офис операции и работа по проекти за дружествата от KBC Group. Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа, и как да се представим успешно, разказва Илина Митева, Recruiter в KBC Shared Service Center Varna.

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас? 
    Центърът за споделени услуги на KBC във Варна (KBC Shared Service Center Varna) се разраства с изключително бързи темпове, и към началото на 2021 година за компанията работят над 250 души. Проектите, по които работим, варират от чисто административни до такива, свързани със софтуерно програмиране и разработка на апликации. 

    Име: KBC Shared Service Center Varna Сектор: Аутсорсинг, Банково-застрахователна дейност
    Създадена /в България е от: 2019
    Брой служители в България: над 250 Офис/офиси в България: Варна

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции? 
    Ядрото на компанията се оформя около услугите, които предоставяме на нашите клиенти от KBC Group. Като международна компания, ние търсим хора, които владеят английски език на добро ниво, и имат интерес в три основни направления: 

    • Административни - административна  работа с документи;

    • Специализирани - IT, софтуерна разработка, бизнес анализ и QA, финанси и др.; 

    • Лидерство и мениджмънт - ръководни позиции, координация на проекти, процеси и др. 

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да - какви? 
    Процесът по подбор на персонал при нас е гъвкав и ние се стремим да го моделираме спрямо капацитета и срока, за да оправдаем в най - голяма степен очакванията. След получаване на CV и първоначален скрининг организираме кратко интервю по телефона (10-15 мин), за да потвърдим интереса към позицията от страна на кандидатите и да ги поканим на интервю, онлайн или в офиса в зависимост от обстановката. Второто интервю е с продължителност около 1 час и в него участват както специалистът по подбор на персонал, така и лидерът на екипа. 

    Тестове обикновено имаме за позициите, за които се изисква предишен опит. Те могат да представляват онлайн тест или казус, който кандидатите трябва да решат в даден срок. Това им позволява да усетят от първа ръка бъдещите задачи, по които ще работят.

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят? 
    Най-краткият процес по подбор е за административните позиции и се състои от 2 етапа: скрининг интервю по телефона и интервю със специалиста по подбор и лидера на екипа. Най-продължителният процес може да отнеме няколко месеца и включва тестови казуси, задачи, допълнителна оценка, интервю с екипа и др. Основно този по-дълъг процес е при подбор за лидерски и мениджърски позиции, за които е много важна внимателната оценка на компетенциите на кандидатите. 

    Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор? 
    Обикновено интервюто продължава около 60 мин и е условно разделено на две части в зависимост от това кой води - специалистът по подбор на персонал или лидерът/мениджърът на екипа. В зависимост от конкретните обстоятелства то може да бъде организирано и в две отделни сесии. 

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление? 
    Подготвени кандидати с ясна мотивация и отлични комуникативни умения винаги правят добро впечатление. Това е първият знак, подсказващ, че сме на правилния път към едно добро сътрудничество. Разбира се, доказаният професионален опит също може да ни впечатли, но за някои позиции търсим кандидати, които са в началото на професионалния си път и нямат никакъв опит. В тези случаи за нас важни са начинът на мислене, ценностите на кандидата и до каква степен се доближават до културата на компанията. 

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю? 
    На мнение сме, че преди всичко останало ние сме хора и е в рамките на нормалното понякога да сме притеснени. Затова се стремим да предразположим кандидатите и да не поставяме прегради помежду ни. Това, което би ни разколебало в избора на даден кандидат, е липсата на подготовка, липсата на интерес към компанията и самата работа. 

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си? 
    Знаем колко важен е стабилният доход, съобразен с пазара и отразяващ настоящите условия. Всеки кандидат отбелязва своите очаквания за възнаграждение още в момента на кандидатстване и подаване на CV. Това ни помага да видим дали има съответствие между квалификацията и очакванията. Допълнително потвърждаваме очакваното възнаграждение няколко пъти и по време на самия процес на подбор. 

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията? 
    Не, към момента нямаме стажантски програми. 

    За кои позиции конкуренцията е най-голяма и колко души типично се конкурират за едно място? 
    Тенденциите при нас наистина варират. В даден момент може да имаме 200 кандидатури за една отворена позиция за Team Leader, Project Manager или Process manager, но за някои специфични позиции в технически и специализирани направления понякога има значително по-малък брой кандидати, може би около дузина. 

    За кои позиции е най-трудно да откриете подходящите хора? 
    Наблюдавайки главоломното развитие на автоматизацията, роботиката и изкуствения интелект в световен мащаб, ние също имаме амбицията да бъдем на върха в тези области и подобен тип таланти са изключително ценни за нас. Бихме искали да споделим бъдещите си планове в тази насока с повече програмисти, SCRUM специалисти, Data анализатори, Business Intelligence инженери и др. 

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас? 
    Shared Service Center Varna е част от банково-застрахователната група KBC Group, но това, което много хора не знаят е, че ние не сме банка, нито застрахователно дружество. Ние извършвамe бек офис операции и работим по много и разнообразни проекти, но едно от нещата, с които  наистина се гордеем, е нашата корпоративна култура, която е единствена по рода си и намира отражение във всичко, което правим.  

    Неизменна част от ежедневието ни е непрекъснатото сътрудничество с колеги от цяла Европа и работата в екип - тук помощта е винаги на една ръка разстояние, обаждане или съобщение разстояние. В KBC има атмосфера на откритост, в която свободно споделяме нови идеи и се възползвамe от всеки шанс да работим заедно, да обменяме опит и знания. Колегите наоколо са винаги готови да помогнат или да те развеселят - това е наистина ценно, тъй като не се среща навсякъде и не може да се компенсира с финансови стимули.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    В KBC Shared Service Center Varna изключително много държим на добрата адаптация на нашите нови колеги и всеки един от тях преминава през внимателно разработена и адаптирана програма на обучение. Още от първия ден всеки знае какво предстои.  

    Влагаме много усилия и в развитие и обучение на нашия екип - затова често организираме обучения и лекции с външни и вътрешни лектори, уъркшопи и вдъхновяващи събития, посветени на иновациите. Непрекъснатият стремеж към по-нататъшно усъвършенстване и развитие е заложен в нашата стратегия за растеж и за безупречно изпълнение на всеки проект.  

    Корпоративната ни култура е много силно изразена и e основана на общите ценности, които дават възможност на всеки един от нас да развива таланта и уменията си, да е отговорен към клиентите, партньорите ни и обществото, и да цени работата заедно, в екип - на европейско ниво. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на KBC Shared Service Center Varna в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 5 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 6 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк