събота, 02 март 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  7866 прочитания

  Proxiad се мести в нов офис в София

  Какво стои зад решението и какви са плановете за развитие на компанията в България – Александър Милев, изпълнителен директор на Proxiad за България, пред Economy.bg
  04 февруари 2021, 15:15 a+ a- a

  Александър Милев, изпълнителен директор на Proxiad за България

   В началото на февруари 2021 българското подразделение на френската група Proxiad обяви официално намерението си да премести дейността си в нов офис в София. Какво мотивира подобно решение в настоящата ситуация, която подлага на сериозно изпитание концепцията за работа от офис, и какви са плановете за развитие на технологичната компания в България? Пред Economy.bg коментира Александър Милев, изпълнителен директор на Proxiad за България. 

  Как се стигна до решението за преместването на Proxiad в нов офис в София? 
  Решението ни да се преместим в нов офис в София беше предизвикано от няколко причини. На първо място можем да отбележим COVID ситуацията, възникнала в началото на 2020, и цялостната промяна във визията за офис пространството. От март месец насам компанията работи на 100% от вкъщи и невъзможността да използваме офиса ни накара да се замислим в много различни посоки. Следяхме внимателно глобалните тенденции и проактивно търсехме обратната връзка и предпочитанията на нашите служители. В крайна сметка стигнахме до заключението, че работното място вече няма да бъде същото, дори и когато COVID вече не е такъв фактор. Имахме нужда да създадем нови либерални политики за работа от вкъщи и възможност на служителите да избират сами кога да работят от офиса и кога да останат вкъщи. Подобна стъпка изисква не само процедурни промени, но води със себе си и редица инфраструктурни изисквания, които сегашният ни офис не позволяваше да бъдат направени. По тази причина избрахме чисто нова сграда, в която са заложени последните архитектурни и технологични решения, където можем да създадем нашия нов офис, който да осигури динамиката, свободата и комфорта на служителите ни.  

  Социалната изолация е друг фактор, който не можем да пренебрегнем. Докато работата от вкъщи показа на голяма част от компаниите че продуктивността на служителите може да бъде дори по висока, то липсата на социален контакт за по-дълъг период от време носи своите негативи. Тук е моментът в който новата офис среда предоставя възможност за много по-динамична и ефективна интеракция между служители от различни екипи с различни интереси. 

  Компаниите трябва да взимат решения и да правят промени през определен период от време, което им позволява да се развиват и адаптират към средата. Proxiad се помещава в сегашния ни офис от 10 години и това беше още  един много подходящ момент за положителна промяна в този аспект.  

  Къде се намира офисът и кога се очаква да отвори врати? 
  Офисът ни се намира на булевард Г.М. Димитров, в новостроящата се сграда NV Tower. Проектът се очаква да бъде финализиран през пролетта и последните ремонтни дейности по офиса да бъдат завършени юли месец. Очакваната дата за влизане в новия ни офис е 1 август тази година. Позиционирани сме на 17-ти последен етаж от сградата, където служителите ни ще могат да се радват не само на удобствата на офис средата и сградата, но и на удивителна 360 градуса панорамна гледка.  

  Какъв е капацитетът на новия офис ? 
  В момента офисът ни е разпределен на 2 етажа, като целта е да консолидираме работното пространство и да обединим всичко на един етаж в новата сграда. Капацитетът на офиса се състои от 120 работни станции, 10 конферентни зали с различна големина за разнородните нужди и срещи на служителите, 7 зони за неформални срещи и колаборация, 3 кафе зони и голяма релакс и социална зона. С новата ни система за HotDesking, която разработваме вътрешно с нашите софтуерни екипи, ще можем спокойно да осигурим капацитет на покритие за 250 служители, където офис пространството ще бъде използвано много по-функционално и ефективно, сравнено със стандартите, които познаваме до момента.

  Колко души работята в компанията към момента? Целият Ви екип в София ли ще се премести в новия офис? 
  Екипът ни се състои от 180 души в София и 50 - в Пловдив, като всички те ще могат да се възползват от новия ни дом. Допълнителният му капацитет ще ни позволи да задоволим и планираното разрастване на компанията.   

  Как е проектирано офис пространството и как ще отговорите на изискванията за безопасна работна среда, наложени от пандемията?
  За нуждите на новия ни офис работим в колаборация с Atlas Project Management, които ни помагат с цялостното ръководене на проекта и създаването на интериорния дизайн. Проектирането е съобразено с последните тенденции за офис инфраструктура, вентилация и климатизация,  амбиентно осветление и не на последно място- изчистен дизайн с елементи на модерен индустриален стил и много зеленина, които умело се съчетават с корпоративната ни идентичност. Инсталациите в сградата отговарят на 100% на стандартите за предпазване от COVID, като повечето места за допир са елиминирани с безконтактни сензори, а качеството на въздуха се допълва и от UV филтрация, предотвратяваща разпространението на COVID и други вируси. Установените вече изисквания и мерки се спазват и в момента, и е излишно да споменавам, че те ще бъдат покрити и занапред.  

  Като обобщение бих споделил, че целта ни е да изградим един офис  от ново поколение, който няма да бъде стандартното работно място, което познаваме до момента, а креативна среда, в която хората ще се срещат, общуват и обменят идеи. За тази цел залагаме разнообразие от работни места, високи и стандартни бюра, мека мебел и различни зали за срещи. От друга страна сградата предлага редица удобства, които ще са на „една ръка разстояние“ за всички служители: медицински център, конферентни зали, фитнес, 25 метра закрит басейн с джакузи, СПА център, салон за красота и масажи, кафетерия и кантина за 320 души, спортни зали и търговски обекти. 

  Увеличихте ли екипа си през 2020? Какви хора търсите и планирате да търсите?
  Плановете ни за 2020 година бяха амбициозни и въпреки COVID кризата и цялостното забавяне на глобалните пазари, успяхме да отбележим ръст от 8%. IT секторът възстанови бързо темповете си след лятото и в края на годината започнахме работа по различни нови проекти. 

  Какви са плановете на компанията за 2021?
  С набраната скорост от края на 2020 година успяхме да  осъществим част от тези проекти и цялостно 2021 започва много положително за нас. Плановете ни са за двуцифрен ръст в проценти и сме убедени, че се движим в правилната насока. Предстои ни пускането и на няколко софтуерни продукта на пазара, както и други интересни промени в компанията, които подготвяме с огромно желание и съвсем скоро ще можем да разкажем повече и за тях. 

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Proxiad Bulgaria в JOBS.bg тук

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 10 часа
  5 български компании сред най-бързоразвиващите се в Европа
  В годишната класация на Financial Times FT1000 влязоха Ampeco, euShipments.com, Pontica Solutions, Storepool и Dreamix
  преди 12 часа
  преди 13 часа
  преди 15 часа
  Кофас: Предстоят трудни времена за строителния и жилищен сектор
  Завършеното строителство в България все още е под нивото, регистрирано през 2015
  преди 16 часа
  Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара
  Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията в последните над 30 години
  преди 17 часа