събота, 22 януари 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2206 прочитания

  Мечтаем някой ден над 90% от българите да бъдат активни инвеститори

  Каква е целта на първата по рода си академия за изграждане на инвеститори и предприемачи в България, разказва Георги Захариев, основател на Finance Academy
  26 февруари 2021, 15:22 a+ a- a

  Георги Захариев е основател на Finance Academy. Той има опит в сферите на бизнес развитие и управление на образователни проекти и дигитална трансформация. Създавал и управлявал стратегически партньорства с брандове като „Кока-кола“, „Пощенска банка“, „Теленор“ и множество IT компании. Бивш ментор на Raiffeisen Elevator Lab, Startup Ventures и гост-лектор на редица събития, сред които Travel Academy, Travel Massive и други. Водил корпоративни обучения на Societe Generale Expressbank, Vedra International и още. Той е бил дигитален консултант и впоследствие проектен мениджър на най-големия проект на Google за дигитална трансформация в България - Google Digital Garage. През 2016 г. стартира първия си бизнес с управление на Airbnb апартаменти. Паралелно с Finance Academy, Георги е собственик на консултантска компания за дигитална трансформация и директор „Бизнес развитие“ в SoftUni.

  Какво представлява образователният проект на Finance Academy?
  Finance Academy е първата по рода си академия за изграждане на инвеститори и предприемачи в България. Проектът включва цялостни образователни програми в сферата на инвестициите, личните финанси, бизнеса и икономиката. Нашата цел е да подготвим и свържем ново поколение финансово грамотни българи, които осъзнават как функционират глобалните пазари и са пълноправна част от тях.

  Кои курсове ще са безплатни?
  В средата на март стартират две програми - „Инвестиции и лични финанси“ и „Бизнес и предприемачество“. И двете стартират с безплатен курс. Целта е записаните да преценят дали темата им е интересна и искат да добият експертни знания в нея, преди да запишат цялостната програма след полагане на изпит. 

  Какво включва управлението на лични финанси?
  Управлението на лични финанси е процес, който съпътства живота ни във всяка негова стъпка. Всеки от нас е изправен пред предизвикателството да увеличава финансите си, да подобрява собствения си стандарт на живот и този на близките си. Може спокойно да кажем, че имаме приходна и разходна част, като целта ни е разходната част да заема по-малък процент от доходите ни, а приходната да се увеличава не само като процент, а и като стойност. Затова основен фокус на програмата ни за инвестиции и лични финанси неслучайно са различните видове инвестиции. Мечтаем някой ден над 90% от българите да бъдат активни инвеститори. 

  Защо е важно да знаем повече за предприемачеството?
  Защото знанията, с които един предприемач трябва да разполага, са комплексни и могат да бъдат приложени във всяка сфера на личния и обществения живот. Предприемачите са хора, които решават проблеми. А стартирането на собствен бизнес води до финансова независимост, за която толкова много хора мечтаят. Разбира се, не всеки има нужните качества и умения да го постигне, а често само идея не е достатъчна. Във Finance Academy се стремим да изграждаме практически знания и умения, преподавани от успешни предприемачи и мениджъри в международни компании. По този начин спестяваме години главоблъскане и много загубени пари за всеки, който има бизнес или е в процес на стартирането на бизнес.

  Как решихте да предоставите курсовете си безплатно на учениците в страната?
  Решихме да го направим, защото целта ни е да повишим финансовата грамотност в цяла България. Учениците са следващото поколение инвеститори и от нас зависи дали ще имат шанс да получат модерни и навременни знания, или ще продължат по коловоза на остарялата ни образователна система и няма да имат знанията, с които да си гарантират по-добър стандарт в бъдеще.

  Какъв е профилът на Вашите курсисти?
  Всички българи, които искат да научат как работят инвестиционните инструменти и как да повишат доходите си. Светът на инвестициите е отворен за всеки, който има желание да извърви пътя. Без значение дали планират да стартират собствен бизнес, вече имат такъв, или се интересуват от повишаване на пасивните си доходи.
  Ако трябва да конкретизираме още повече: всеки, който е обмислял да запише или вече е записал образование в икономически университет, търсейки знания в икономическата материя, но е останал разочарован, че няма да развие практически умения, а само теория. 

  Как и докога могат желаещите да се включат в образователната инициатива на Finance Academy?
  Приемът за безплатните курсове, с които стартират програмите ни, приключва на 9 март. Всеки желаещ може да се запише от нашия сайт. 

  Защо е важно да сме финансово грамотни? Защо е важно да научим децата си на финансова грамотност?
  Важно е да сме финансово грамотни, защото управлението на финансите ни е фундаментът, от който зависи качеството ни на живот, удоволствията, пътуванията и дори цялостният ни житейски успех. Защо децата ни трябва да бъдат финансово грамотни? Защото искаме те да бъдат не по-малко успешни, независими и щастливи от нас самите. 

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 21 часа
  МОН: Учениците ще почиват 5 дни преди втория срок
  Няма да се провеждат занятия от 31 януари до 4 февруари 2022
  преди 22 часа
  Увеличава се делът на жените-предприемачи в България
  Процентът на фалиралите предприятия, създадени и управлявани от мъже, е значително по-голям, показва проучване
  преди 22 часа
  преди 1 ден
  Проучване: Продажбите в социалните мрежи ще достигнат 1,2 трлн. долара до 2025
  Глобалната търговия в социалните мрежи се очаква да нарасне тройно по-бързо от традиционната електронна търговия до 2025, сочи изследване на Accenture
  преди 1 ден
  ЕП прие проект за регулиране на цифровите платформи
  Той включва мерки за борба с незаконните продукти, услуги и съдържание онлайн, включително ясно определени процедури за тяхното премахване