събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2087 прочитания

    Български ИТ екип ще развива проект за оптимизация на машинното обучение

    AtScale обяви партньорство с Data Robot
    01 март 2021, 14:14 a+ a- a

    Технологичната компания AtScale, специализирана във виртуализацията на данни, обяви партньорство с Data Robot - водеща платформа, която предоставя изкуствен интелект за бизнеса. Общите усилия на двете компании ще бъдат насочени към създаване на цялостно решение за предсказуем и описателен модел за анализ на данни, а българските IT специалисти ще имат основна заслуга за разработването му.

    Партньорството между AtScale и Data Robot осъществява връзка между екипите за бизнес интелигентност и data science (наука боравеща с голяма количество данни). Това ще позволи оптимизация на процеса на машинно обучение като се премахне нуждата от инженеринг на данни (data engineering) и използването на SQL за достигане до бизнес метрики и функции. Чрез нововъведението бизнес процесите ще се ускорят с до 50%.

    Изпълнителният директор на AtScale – Кристофър Линч определи партньорството като ключово и за двете компании. „Data Robot разполага с невероятна платформа, която чрез изкуствен интелект позволява достигането на максимална стойност от всеки бизнес процес. Сътрудничеството на екипите ни е поредната стъпка към демократизиране на предсказуем и предписателен анализ на данни (predictive and prescriptive analytics). От страна на AtScale по проекта ще работят специалисти от офиса ни в София”, коментира Крис Линч.

    Генералният мениджър на компанията за Европа – Момчил Михайлов, изтъкна ускоряването на машинното обучение чрез партньорството между двете компании като много голям успех и уникална възможност за българските IT експерти. „Преди малко повече от две години, когато AtScale стъпи в България, създаде истинска революция на големите данни в страната. Тъй като работата по новия проект е поверена отново на родните специалисти, предстои ни да направим революция в машинното обучение в България. Това е ключов сектор за бъдещето развитие на бизнесите в цял свят. А българските IT специалисти ще имат основна заслуга за разработването му. Планираме да привлечем още родни специалисти, които да се занимават с осъществяването на това начинание, защото през последните 24 месеца те се доказаха като едни от най-добрите експерти в сектора в международен план”, добави Михайлов.

    „На база на дългогодишния ни опит в тази сфера, както и обратната връзка, която получаваме от широката ни гама от клиенти, стигнахме до извода, че съществува нужда от по-добра свързаност между data science и бизнес интелигентност екипите по света“, сподели Джереми Ачин (Jemery Achin), изпълнителен директор и съосновател на DataRobot. Той добави, че интелигентният модел за виртуализация на данни, предлаган от AtScale, в комбинация с изкуствения интелект на Data Robot, ще позволи на компаниите да прогнозират съвсем точно бъдещи оперативни решения.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на AtScale в JOBS.bg тук

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 16 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство