петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7375 прочитания

    Как протича интервю за работа в TransferMate Global Payments?

    Повече за процеса и как да се подготвите, разказват Саша Боянова и Десислава Тенева, ръководители на Project Management екипа на TransferMate Global Payments
    29 март 2021, 10:58 a+ a- a

    Саша Боянова (вляво) и Десислава Тенева, ръководители на Project Management екипа на TransferMate Global Payments

    TransferMate Global Payments е на българския пазар от 2010 година насам като част от финансово-технологичната Clune Technology Group. Ирландският холдинг е един от утвърдените работодатели на пазара на труда в страната ни, който дава работа на над 1000 души в офисите си във Варна, Велико Търново и Шумен. Офисът на Clune Technology Group, и в частност TransferMate в България, е най-големият в глобален мащаб по брой служители и има стратегическа роля, тъй като тук се създава и развива голяма част от бизнеса на групата. 

    Какво е важно да знаем за компанията и процеса по подбор, ако ни предстои интервю за работа и как да се представим успешно, разказват Десислава Тенева и Саша Боянова -  ръководители на Project Management екипа на TransferMate и хората, които най-често може да видите на интервю за технически позиции в компанията.  

    Име: TransferMate Global Payments / „Интерпей България“ ЕООД
    Сектор: Финтех
    В България е от: 2010
    Брой служители в България: 150
    Oфиси в България: гр. Варна, ул. „Бачо Киро“ 1 и Варна, ул. „Генуа“ 7

    Колко и какъв тип специалисти работят при Вас?
    TransferMate Global Payments e част от финансово-технологичната Clune Technology Group и позната до скоро на пазара като Taxback Group. Ирландският холдинг е един от утвърдените работодатели на пазара на труда в страната ни, който дава работа на над 1000 души само в България. В TransferMate в България в момента работят 150 души, като една трета от тях са част от екипа за софтуерно разработване на компанията.  

    Какви хора най-често търсите, за какви позиции?
    Търсим хора основно в две направления. От една страна, това са специалисти, работещи с документи, клиенти и осъществяващи оперативните дейности в TransferMate, а от друга - PHP и .NET програмисти, бизнес анализатори, Product Owner-и, Dev ops, Automation QA и Tech Support специалисти, които да подпомагат разработването, развитието и поддръжката на софтуерните системи на компанията. Компанията ни е международна и от кандидатите е необходимо да владеят английски, тъй като това е основният език, на който комуникираме с колегите си. Отвъд професионалните изисквания от колегите ни очакваме да бъдат отговорни, открити и мотивирани да учат и да се развиват.  

    Как протича типично процесът по подбор? Какво да очакват кандидатите на едно интервю? Имате ли тестове и ако да - какви?
    Колегите, които се занимават с подбор на персонал правят първоначален скрининг на кандидатите по документи. Процесът включва кратко събеседване по телефона, техническо задание и интервю, които могат да бъдат в различна последователност в зависимост от позицията. Част от интервюто е на английски и цели да провери нивото на владеене на езика на кандидатите. В момента предвид ситуацията с Covid-19 всички интервюта провеждаме виртуално. 

    Специално за позициите в софтуерния ни екип задачата, която даваме на кандидатите, е определяща за избора ни. Тя е основният инструмент, с който оценяваме техническия потенциал на кандидата. На интервюто пък се ориентираме за това, доколко способен е кандидатът да се учи бързо, дали има потенциал за позицията и дали би се вписал в екипа ни.  

    Колко интервюта провеждате и с кои мениджъри от компанията кандидатите най-вероятно ще се видят? Колко време продължава едно интервю? Целият процес по подбор?
    Провеждаме едно интервю. За позициите в техническия ни екип кандидатите се срещат с Tech Lead/Senior QA, ръководител на Project Management отдела, както и със специалист подбор на персонал. Интервюто за тези позиции продължава не повече от час, а целият процес на подбор от първия разговор с кандидата до изпращането на оферта е средно десет дни. При оперативните ни позиции процесът е същият, но с тази разлика, че преминаването през всички етапи отнема не повече от ден-два. 

    Какво бихте искали да видите в кандидатите по време на интервю? Какво би Ви направило добро впечатление?
    Десислава Тенева: Влизам на интервютата без конкретни очаквания и предимно слушам. Често самият кандидат задава тона и посоката на разговора. Има ситуации, в които не се налага да задавам много допълнителни въпроси. Друг път влизаме в дискусия. Прави ми добро впечатление, когато хората са открити и искрени. От друга страна, за мен е важно да видя, че кандидатът е мотивиран, знае защо е там и какво иска да постигне. 

    Саша Боянова: У кандидатите търсим логическа мисъл и умение да артикулират идеите си. За нас е важно дали кандидатът е достатъчно подготвен да защити и презентира логиката, която е вложил в решението на задачата. Добрата математическа основа и логическо мислене са важни, но също така кандидатите трябва да имат желанието да влизат в нестандартни ситуации, да решават казуси и да предлагат нестандартни и иновативни решения.

    Какво би Ви направило лошо впечатление на интервю?
    Ако има големи разминавания между CV-то и реалния опит на кандидата. В процеса на разговора тези несъответствия винаги проличават. 

    На кой етап се обсъжда въпросът за възнаграждението и имате ли практика да искате от кандидатите сами да дефинират очакванията си?
    Да, винаги искаме да разберем очакванията на кандидатите. Това се случва на самото интервю за работа. Нашето предложение те могат да чуят обикновено след като са одобрени за позицията. Причината е, че възнагражданието се определя до голяма степен от знанията, уменията и от опита на човека, а подобна оценка можем да направим едва след като сме преминали през всички етапи на подбора. 

    Имате ли стажантски програми? Ако да – кога стартират и какви са условията?
    Саша Боянова: В процес на организиране на стажантска програма сме. Нерядко наемаме и junior  кандидати. Позволяваме си да инвестираме в по-неопитни кадри винаги щом някой ни впечатли с мотивация и качества. Радваме се, когато можем да вземем човек без много опит и имаме възможността да го обучим и развием. 

    Десислава Тенева: Отворени сме за junior кадри, но и тук значение има позицията. Има предизвикателни позиции, за които са необходими хора с опит. За други обаче – тази за Tech Support например, много често наемаме студенти от софтуерни специалности, които все още не са сигурни в каква насока искат да се развият. На тази позиция те имат шанса да комуникират с голям кръг от тесни специалисти и впоследствие самите те разбират за себе си кое професионално направление им пасва най-добре.  

    Какво не знаят кандидатите за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Това, че присъединявайки се към екипа ни, те влизат в открита и добронамерена среда, в която всеки, който има желание да учи, е добре дошъл, бива поощряван да дава най-доброто от себе си, да напредва и да се развива.

    С какво най-вече се отличавате от останалите компании и привличате кандидатите като работодател?
    Наред със социалните придобивки, сигурността и възможностите за развитие, смело можем да заявим, че наша най-отличителна черта е силната организационна култура. Макар че в групата ни има осем различни бизнеса, всички ние сме обединени от усещането за #OneTeam. Емпатията, взаимопомощта и откритите и честни взаимоотношения са повсеместни – независимо в коя компания или отдел работиш. Ходим на работа с желание, даваме най-доброто от себе си и това ясно личи в продукта и услугите, които създаваме. 

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на ИНТЕРПЕЙ БЪЛГАРИЯ ЕООД в JOBS.bg тук 

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Как протича интервю за работа в Immedis?
    Как протича интервю за работа в KBC Shared Service Center Varna? 

    Как протича интервю за работа в Anakatech?
    Как протича интервю за работа в Regiocom?
    Как протича интервю за работа във Фонд на фондовете?
    Как протича интервю за работа в Astea Solutions?
    Как протича интервю за работа в Astound Commerce?
    Как протича интервю за работа в Progress?
    Как протича интервю за работа в „Гопет Транс“?
    Как протича интервю за работа в DHL Competence Center?
    Как протича интервю за работа в Chaos Group?
    Как протича интервю за работа във Flat Rock Technology?
    Как протича интервю за работа в „Телелинк Бизнес Сървисис“?
    Как протича интервю за работа в The Stars Group?
    Как протича интервю за работа във Fourth България?
    Как протича интервю за работа в „Язаки България“?
    Как протича интервю за работа в DataArt България?
    Как протича интервю за работа в „АктивТрейдс“ КЧТ клон София?
    Как протича интервю за работа в Sutherland?
    Как протича интервю за работа в dm България?
    Как протича интервю за работа в ScaleFocus?
    Как протича интервю за работа в NaXex?
    Как протича интервю за работа в ABB?
    Как протича интервю за работа във Vivacom?
    Как протича интервю за работа в Playtech?
    Как протича интервю за работа в EVN България?
    Как протича интервю за работа в CSC?
    Как протича интервю за работа в „Аурубис”?
    Как протича интервю за работа в IBM България?
    Как протича интервю за работа в „Таулиа”?
    Как протича интервю за работа в SBTech?
    Как протича интервю за работа в „ЛЕМ България”?
    Как протича интервю за работа в „Сенсата Технолоджис”?
    Как протича интервю за работа в „УниKредит Булбанк“?
    Как протича интервю за работа в „Белла България”?
    Как протича интервю за работа в Gameloft?
    Как протича интервю за работа в SEEBURGER Informatik?
    Как протича интервю за работа в „ГфК България”?
    Как протича интервю за работа в „Софика Груп”?
    Как протича интервю за работа в „Монтюпе“?
    Как протича интервю за работа във VMware?
    Как протича интервю за работа във „Вистеон”?
    Как протича интервю за работа в „Инграм Майкро“?
    Как протича интервю за работа в Walltopia?
    Как протича интервю за работа в „Мелексис”?
    Как протича интервю за работа в easyJet?
    Как протича интервю за работа в MentorMate?
    Как протича интервю за работа в Мтел?
    Как протича интервю за работа в TELUS International?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 минути
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 16 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 16 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 18 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 19 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ