събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2121 прочитания

    МенторМейт стартира безплатна онлайн QA академия

    Обучението е подходящо за хора с технически опит - техническа специалност в университет, завършена математическа гимназия, курс за програмиране или QA
    06 април 2021, 14:45 a+ a- a

    Американската компания за разработка на специализиран софтуер МенторМейт обяви, че през май ще организира безплатна онлайн QA академия за млади таланти от цялата страна, които искат да стартират кариерата си в сферата на софтуерното тестване.

    Обучението ще се състои от разнообразие от лекции, задачи и практически упражнения и ще подготви одобрените кандидати за стартиране на кариерата им в тази бързоразвиваща се сфера. Участниците ще учат както техники за ръчно тестване, така и автоматизирани такива. Техни лектори ще бъдат топ експерти от МенторМейт с над 40 години комбиниран професионален опит. Обучението ще продължи 12 седмици, като лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще се записват. Най-добре представилите се по време на академията ще получат предложение за работа в МенторМейт в края на обучението.

    „Академията дава страхотен старт на хората в кариерното им развитие като QA-и — подготвили сме теми и задачи, свързани много пряко с практическия опит. Подходяща е за всеки, който харесва логическите предизвикателства и държи на детайлите,” споделя Жени Кючукова, Director of Quality and Process в МенторМейт.

    QA aкадемията е подходяща за хора с технически опит - техническа специалност в университет; завършена математическа гимназия; курс за програмиране или QA. Могат да кандидатстват хора с основни познания по някой от езиците за програмиране. Важно изискване е и отличното владеене на английски език. От кандидатите се очаква да имат също така добри комуникативни и аналитични умения, както и способност за работа в екип и решаване на проблеми.

    До момента в МенторМейт са провели две успешни издания на безплатната QA академия — през 2019 година (в Русе, с 19 участници) и 2020 година (с фокус върху градовете Пловдив, Варна и Велико Търново, с 31 участници). Най-добрите 15 участници от предишните две издания вече работят в компанията и се развиват в QA сферата. “Определено препоръчвам QA академията като най-добрия начин да влезеш в света на софтуерното тестване. По време на програмата се учиш и упражняваш в различни типове тестване по реални проекти, използвайки релевантни инструменти и софтуери. Това не е просто курс, на който получаваш теоретични знания, но е и начин да видиш как се случват нещата на практика в голяма компания като МенторМейт,” споделя Анна-Кристина Радева, Junior QA Specialist в МенторМейт и успешно завършил академията участник.

    За да намерят и помогнат на най-добрите млади таланти да стартират своята кариера в QA, от МенторМейт са създали добре структуриран и силно конкурентен процес по подбор. Според статистиките 5% от всички кандидати преминават успешно процеса по кандидатстване и започват обучението си в програмата. 

    Желаещите да се включат в академията могат да кандидатстват до 16 април. Те следва да попълнят форма за кандидатстване, където да прикачат свое CV на английски език. Веднага след това ще получат и задача да запишат видео, в което се представят и обосновават мотивацията си. Те трябва да изпратят видеото в рамките на три дни от кандидатстването. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а следващата стъпка за преминалите успешно теста ще  бъде онлайн интервю. Финалната група участници ще бъде обявена през май. Всички желаещи могат да получат повече информация за програмата/лекторите и да кандидатстват на сайта на QA академията.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на МенторМейт в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 23 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство