петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7517 прочитания

    Proxiad Bulgaria: И тази година отваряме нашия летен офис на морето

    Как се промени пакетът от придобивки в технологичната компания, научете от Ивана Яламова, HR Business Partner
    22 април 2021, 10:10 a+ a- a

    Ивана Яламова е HR Business Partner в Proxiad Bulgaria. Тя е част от екипа, чиято грижа е хората да се чувстват добре и ангажирани в компанията

    Промениха ли се и как придобивките, които компаниите в България предлагат във време на пандемия и все по-широко налагане на дистанционната работа? Отговор потърсихме от HR професионалисти и мениджъри на водещи компании в страната. Ивана Яламова, HR Business Partner в Proxiad Bulgaria, разказва пред Economy.bg какво се промени в пакета от придобивки, който компанията предоставя на своите служители.

    През последната година COVID промени изцяло нашето ежедневие. Въпреки че пандемията ни постави в безпрецедентна ситуация, с предизвикателства, с които трябваше да се справим, нашият екип успя да погледне на това като възможност, където се родиха много креативни идеи и инициативи. 

    Още с обявяването на извънредното положение в България, Proxiad премина към изцяло дистанционен модел на работа. Стартирахме активна комуникация към всички служители за информиране и спазване на обявените от Здравното министерство препоръки за хигиена и добри практики по време на пандемия. 

    Може би една от най-значителните придобивки, която се роди покрай пандемията, е ProxiSummer Camp - нова инициатива, която цели да подобри екипния дух. Миналото лято компанията осигури няколко апартамента на морето, покриващи необходимите условия за дистанционна работа, където служителите имаха възможност да прекарат време с част от колегите си  и да съчетаят работната обстановка с морски активности. След огромния интерес и положителната обратна връзка от всички участници, решихме да повторим морския Home Office и тази година, при това с удължен летен период. 

    Водени от желанието си да осигурим най-добрите условия за работа и съобразявайки се с епидемичната ситуацията в страната, въведохме и т.нар. инициатива „Пренеси работното място вкъщи”, където колегите могат да вземат монитор, десктоп или друг вид техника, както и бюро, стол или шкафче от офиса. Отчетохме и факта, че при затварянето на детски градини и училища хората с деца ще трябва да ги включат в работното си ежедневие. За да улесним този процес, създадохме и #ProxiKids за най-малките - затворена група във Facebook, в която регулярно публикуваме детски приказки и забавни игри. 

    Proxiad винаги е била компания, в която благосъстоянието на служителите е приоритет. Пандемията и всичко случило се покрай нея ни накара да обърнем още по-сериозно внимание както на физическото, така и на психическото здраве на нашите служители. Имайки предвид, че нашата ежедневна работа е на компютър, която натоварва очите и гръбначния стълб, добавихме съответните прегледи към годишните профилактики Въведохме и покрити консултации с психотерапевт, с което да поощрим колегите да не пренебрегват менталното си здраве. 

    Екипните срещи в зоните ни за почивка се трансформираха в тематични виртуални неформални сбирки като сутрешно кафе, обяд, брънч или виртуални празненства - рождени дни, годишнини, сертификации, постижения. Организирахме онлайн уроци по английски и френски език, а за по-активните колеги, сформирахме онлайн класове по йога. Към корпоративните ни отстъпки добавихме и дигитални продукти и услуги, специално подбрани и подходящи за извънредно положение и работа от вкъщи. 

    Не на последно място трябва да отбележим и предстоящата смяна на офиса ни с нов, модерен тип колаборативно пространство, съобразено с последните световни тенденции на пазара, предизвикани от COVID-19. В основата са заложени софтуерни системи и решения, които да осигурят необходимата гъвкавост за служителите при избора на работа от вкъщи или офиса.  Така например сме планирали цялостна подмяна на настолните компютри с лаптопи, с което ще постигнем 100% мобилност за нашите колеги. Членовете на компанията ще могат да се наслаждават на зони за релакс, да играят игри или да четат книги, а в сградата ще имат възможност да посетят всички спортни и уелнес съоръжения: 25-метров басейн, фитнес, 4 спортни зали и СПА център със зали за масаж, сауна, парна баня и зона за релакс. 

     ВИЖТЕ ОЩЕ: 

    Допълнителният отпуск вече не е сред най-търсените придобивки
    Програмите за подобряване на различни умения стават водеща придобивка
    Модерният офис вече не е актуален, топ придобивки са здравето и сигурността на служителите 
    VMware: Въведохме стипендия за оборудване на хоум офис и допълнителни 10 дни платен отпуск
    BULPROS: По време на пандемията отделихме специално внимание и върху децата на служителите ни
    В Pontica Solutions не сме лишавали колегите от допълнителните им придобивки
    Пандемията остави на заден план всички придобивки, свързани с физическо присъствие

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 27 минути
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 30 минути
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 1 час
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове
    преди 17 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 17 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България