вторник, 23 юли 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  9486 прочитания

  Какво е да работиш в Proxiad?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Борислав Станев, Business Development Manager DACH
  17 май 2021, 12:51 a+ a- a

  Борислав Станев, Business Development Manager DACH, Proxiad

  Proxiad Group е създадена през 1997 година, като българското подразделение наскоро отпразнува 15-тата си годишнина. Компанията предлага Software Development и IT услуги, обхващащи различни технологии и цялостния цикъл на разработване на софтуер. В зависимост от нуждите на клиента, услугите могат да бъдат свързани с цялостното управление на проекти или изграждането на специализирани екипи. „Наскоро стартирахме проекти с консултантска дейност, като разработваме и няколко продукта и планираме позиционирането им на пазара в следващата година“, разказва Борислав Станев, Business Development Manager DACH, който започва работа в компанията след 11-годишен престой в Германия. Пред Economy.bg Борислав разказва какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех.

  Име: Proxiad
  Сфера на дейност: Software Development and IT Services
  В България е от: 2005
  Брой служители глобално: 1000+
  Брой служители в България: 230+
  Офиси в България:
  София, ул. Тинтява 13б, ет. 4
  Пловдив, ул. Белград 6, ет.5
  Клиенти: Глобални клиенти във водещи индустрии на пазара - финанси, застраховане, енергетика, здравеопазване, онлайн маркетинг, търговия.
  Пазари: Франция, Германия, Швейцария, Англия, САЩ, Канада
  Proxiad Group в цифри: 68 млн. евро приход на групово ниво за 2020, 50 клиента

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Основните ни клиенти са международни компании от Западна Европа и Щатите, опериращи в различни водещи сфери като финанси, застрахователно дело, енергетика, здравеопазване, онлайн маркетинг, търговия. Ние сме френска компания и като такава най-голямата концентрация от наши клиенти е във Франция, а останалата част е разпределена в Германия, Швейцария, Англия, САЩ и Канада. 

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Офисите ни са 10, намират се във Франция и България, като компанията залага на най-големите регионални градове: Париж, Лион, Страсбург, Лил, Руан, Нант, Бордо, Прованс, и съответно София и Пловдив. 

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  В Proxiad работят над 1000 специалисти, 200 от които са в България. Спектърът от роли е доста обширен. Голяма част от тях са софтуерни разработчици (Software Developers), както и всички други роли свързани с цялостното разработване на софтуер - Project Managers и Technical PMs, Delivery Managers, Technical Team Leads, Test Automation и Manual QA инженери, Technical Writers, техническа поддръжка нива 1, 2, 3, експерти и координатори в различни сфери и много други.  

  Лятно парти

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Държим на така наречените меки умения (soft skills) и съответно на опита и качествата, които даден кандидат има в конкретна сфера или технология. Поради различията и естеството на различните проекти, търсеният опит при кандидатите може да варира от 0 до 10+ години. При някои нива на поддръжка се разглеждат качества като владеенето на език и правилната мотивация на кандидата, без да се залага на значителен предишен опит, а при други се изискват години опит в дадена технология или комбинация от повече технологии. 

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Една от най-значителните ни инициативи е стажантската ни програма. През годините в програмата са участвали много хора, които са решили да се развиват в сферата на софтуерната разработка. Успешно завършилите програмата се назначават като постоянни служители на компанията. Изключително много се гордеем, че немалка част от хората, които са минали през стажантската програма преди години, вече заемат позиции на старши специалисти и мениджъри на екипи.  

  Настолни игри в пловдивския офис

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Опитът ни в последните 15 години на IT пазара позволява да развием и разширим множество различни технологии, които използваме, като постоянно усъвършенстваме, надграждаме и добавяме нови такива в крак с бързо променящата се среда. Frontend и Backend технологии като Java, .NET и PHP, Angular, React и JavaScript са в основата на повечето проекти, но това не ограничава натрупания ни досега опит. В компанията имаме дълбоки познания и в облачни технологии, бази данни, инструменти и програми за тестинг, и други. 

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Процесът по въвеждане на новите служители в компанията претърпя пълна трансформация след началото на пандемията и всички стъпки от него се случват изцяло дистанционно. Повечето срещи в екипа се провеждат през онлайн платформи. Същото важи и за срещите с различните клиенти и компании. При въвеждането на нов служител се следва детайлно разписан план за въвеждане (onboarding plan), който покрива всички основни елементи от длъжностната характеристика и помага на служителя да навлезе в процеса максимално бързо. За допълнителна помощ за новите хора се определят Buddy и Coach, които да могат да отговорят на всеки допълнителен въпрос по всяко време. 

  10 години офис Пловдив

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  През годините в компанията редовно се появяват нови възможности, позиции и проекти, които предлагат кариерно развитие на служителите. Както вече споменах, стажантските програми също предлагат дългосрочно развитие. Също така имаме и официална политика за вътрешна мобилност (internal mobility), която позволява на служители от компанията да се възползват от вертикални и хоризонтални възможности, откриващи се в други проекти. Когато търсим подходящ човек за нова отворена позиция, винаги се стремим да потърсим такъв първо вътрешно, а после извън компанията.  

  Какви придобивки предлага Proxiad и какво Ви прави предпочитан работодател?
  Нашият екип е най-важната част от компанията. Искаме хората да се чувстват добре в Proxiad и по тази причина често правим проучвания относно предлаганите придобивки на пазара. Proxiad се стреми постоянно да надгражда своя социален пакет и да предлага възможно най-съвременните и високо оценявани придобивки. 

  Участие в Legion Run

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Proxiad е социално ориентирана компания, която се стреми да създава добри условия за работа и приятна атмосфера за своите служители. При нас работят специалисти в различни технологични сфери с доказан опит и експертиза, като интересен факт е, че в организацията съотношението мъже-жени е изцяло балансирано.

  Това, което ни се иска да покажем на повече хора и винаги залагаме в нашата комуникационна стратегия, е приятелската култура в компанията и възможностите за развитие. Друго, което мисля, че не е познато на широката публика, е, че най-голямото технологично събитие в Пловдив - PlovDev, се организира от Proxiad. Целта е да събере специалисти и ентусиасти от сферата и да подпомогне развитието на IT обществото в града. 

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Proxiad Bulgaria в JOBS.bg тук

   ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Държавата пое нов дълг за още 200 млн. лева
  Заемът е под формата на 3-годишни държавни ценни книжа
  преди 5 часа
  Български учени ще изследват близкия Космос от Антарктида
  Първият полярен астрономически проект на България ще се осъществи през 2024-2025
  преди 7 часа
  Анализ: Над 20% спад в броя на предлаганите имоти за продажба у нас
  Продавачите отлагат решението за продажба, въпреки високите цени в момента, отчитат от АДРЕС Недвижими имоти
  преди 7 часа
  Проучване: Китай е 1-ви в света по използване на GenAI
  Банковото и застрахователното дело са водещи по отношение на включването на GenAI в ежедневните бизнес операции
  преди 10 часа
  Вдигат двойно туристическия данък в София
  Близо 10% увеличение в броя на туристите, отчита столицата
  преди 11 часа
  Германската METZ открива логистична база у нас
  Технологичните продукти на германския бранд вече са достъпни за българските потребители