четвъртък, 29 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1438 прочитания

  Стартира нова магистратура по „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“

  Програмата е резултат от работата на преподаватели на Стопанския факултет на СУ и експерти от Schwarz IT България
  17 юни 2021, 14:26 a+ a- a

  На специално събитие Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и технологичната компания Schwarz IT България обявиха създаването на новата Магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ и откриването на ново коуъркинг пространство за иновации и колаборации в сградата на факултета.

  Програмата е резултат от близо двугодишна усилена работа на преподавателски екип на Стопанския факултет и експерти от технологичната компания, като обещава балансирано съдържание, интегриране на последните научни тенденции в областта на изкуствения интелект, практически ориентирани казуси и интерактивна среда на обучение.

  Споделеното пространство, реализирано с помощта на компанията, е най-модерната зала в Стопанския факултет и предлага множество възможности за лекции, семинари и събития за партньорство между бизнеса, преподавателите и студентите.

  За разлика от други съществуващи програми, посветени на темата „изкуствен интелект“, новата магистратура ще се фокусира не само върху технологичната страна на материята, но и върху изграждане на специфични интердисциплинарни компетенции, свързани с анализ на големи масиви от данни, развиване на умения за разработване и имплементиране на бизнес решения.

  „Като лидер в областта на икономиката, мениджмънта и финансите, Стопанският факултет се стреми да развива своите програми в най-перспективните направления. С програмата за изкуствения интелект в бизнеса и финансите, подкрепена от Schwarz IT България, ще предложим на студентите най-новото учебно съдържание в тази област и ще включим реални бизнес казуси, по които работят водещите компании от тези сектори. Благодарни сме на нашите партньори не само за осигуряването на съвременно учебно съдържание, но и за изграждането на най-модерната ни до момента зала, която ще се използва за учебни цели и като coworking space“, заяви доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на официалното събитие.

  „Откриването на новата магистърска програма и ко-уъркинг пространство допълва ангажимента на Schwarz IT България да подкрепя образованието и да инвестира в развитието на кадри от бизнеса и ИТ бранша. Компанията ни има дългогодишни партньорства и собствени академии за обучения, които с годините са привлекли десетки млади колеги в компанията ни. Гордеем се с това, защото една от мисиите ни е да развиваме ИТ общността в България“, добавя Михаил Петров, главен изпълнителен директор на Schwarz IT България.

  „Компанията ни ще подпомогне новата магистърска програма, като демонстрира на студентите гледната точка на бизнеса и сподели вече наученото от работата по действителни казуси. Ще пренесем опита, който имаме в разработване на AI-базирани решения и ще потопим младите хора в света на изкуствения интелект, извличането на скрита информация от големи масиви с данни и превеждането й в разбираем за потребителите формат“, добавят още от Schwarz IT България.

  Новата зала ще допълни практическата ориентация на програмата. Мултифункционалното пространство ще създаде творческа и разчупена атмосфера, като стимулира обмяната на опит и допълни традиционните фомати с неформални срещи, дискусии и колаборации.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 август 2021 г.
  Новите случаи в глобален мащаб се увеличават с 12% за седмица, по данни на СЗО
  преди 15 часа
  ЕК подписва договор за закупуване на лекарство срещу Covid-19
  Sotrovimab може да се използва за лечение на пациенти с леки симптоми на коронавирус, които не се нуждаят от допълнителен кислород, но които са с висок риск от тежко боледуване
  преди 16 часа
  Goldman Sachs създава фонд за финансиране на децентрализиране на финансите и блокчейн
  Данни на банката показват, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто
  преди 16 часа
  преди 16 часа
  Wizz Air очаква почти пълно възстановяване на пътникопотока през юли и август
  Търсенето се увеличава заради летните почивки, облекчаване на мерките във Великобритания би помогнало допълнително