четвъртък, 29 юли 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1162 прочитания

  Телерик Академия стартира програма за подготовка на DevOps инженери в България

  3-месечната програма е създадена в колаборация с ИТ бизнеса и ще се води от опитни DevOps практици
  18 юни 2021, 10:18 a+ a- a

  Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на DevOps инженери в България. Програмата е валидирана от водещи ИТ компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon и Americaneagle.com, а основен лектор е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България.

  Приемът е отворен през сайта на Телерик Академия до 12 септември. Цялостна практическа програма Програмата Telerik Academy Upskill DevOps започва на 11 октомври и ще се провежда онлайн с вечерни лекции два пъти в седмицата.

  В рамките на 3 месеца участниците ще усвоят ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер, сред които изграждане на DevOps култура, подходът на непрекъснато интегриране и доставка на софтуерни системи (Continuous Integration/Continuous Delivery), жизнен цикъл на доставка на софтуерен продукт, DevSecOps, работа с Docker, Kubernetes, AWS и др. В края на обучението курсистите ще са придобили практически знания и умения, за да ръководят DevOps процесите в компанията, с което да помогнат за по-доброто сътрудничество между софтуерните инженери и системните администратори, да ускорят процесът по итерация и валидиране на идеи, разработване и доставяне на качествени, сигурни и устойчиви софтуерни продукти. Обучението смесва теория с практика от богатия опит на лекторите, като всичко учено се упражнява с разработването и решаването на реални казуси.

  По този начин придобитите знания са приложими в реална среда и могат веднага да допринесат в работните процеси на работното място. Сред гост-лекторите в програмата, които се присъединяват към Даниел Ранков, са Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия, който има над 12 години опит като софтуерен разработчик и ръководител на екип, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6, който има над 10 години опит в Operаtions и DevOps с фокус върху автоматизации и оптимазации, Стоян Янев, старши DevOps инженер в NewsUK.

  „Ускорената дигитализация и нуждата от оптимизиране на процесите след последната динамична година, увеличи нуждата от DevOps функция в компаниите. За успешното ѝ внедряване основна роля имат DevOps инженерите, което направи тези професионалисти още по-търсени, а гладът за добре подготвени кадри - голям. В отговор на тази нужда и след разговори с представители на ИТ сектора, изградихме и първата цялостна Upskill DevOps програма у нас. Вярваме, че с нея ще разкрием нови възможности пред професионалистите, които искат да се развиват в сфера на DevOps, както и ще осигурим на бизнеса достъп до качествен талант, за да създава и развива по-бързо и сигурно иновативни софтуерни продукти и услуги“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

  Програмата е подходяща за младши DevOps инженери или софтуерни инженери и системни администратори, които търсят надграждане на знанията или преквалификация. Обучението е подходящо и за софтуерни компании, които искат да инвестират в развитието на уменията на служителите си в тази сфера. Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия и освен подаване на CV, включва и кратък онлайн тест. 

  DevOps (Development и Operations) е методология за разработка на софтуер, в която операциите не са разделени, а са свързани и зависими. Това помага на компаниите да произвеждат софтуер по-бързо, качествено, сигурно и с по-добра последваща поддръжка. DevOps инженерът е в центъра на това, като диригент на процесите и връзка между екипите.

  Според данни на Research And Markets приходите от DevOps услуги са нараснали с 29.4% през 2020, а очакванията са, че тенденция ще се запази и през 2027 това ще е пазар за над 21.3 млрд. долара.

  На 6 юли водещи лектори от програмата Telerik Academy Upskill DevOps ще разкажат повече за обучението и ролята на DevOps инженера по време на безплатен уебинар.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 15 часа
  Извънредната епидемична обстановка се удължава до 31 август 2021 г.
  Новите случаи в глобален мащаб се увеличават с 12% за седмица, по данни на СЗО
  преди 15 часа
  ЕК подписва договор за закупуване на лекарство срещу Covid-19
  Sotrovimab може да се използва за лечение на пациенти с леки симптоми на коронавирус, които не се нуждаят от допълнителен кислород, но които са с висок риск от тежко боледуване
  преди 15 часа
  Goldman Sachs създава фонд за финансиране на децентрализиране на финансите и блокчейн
  Данни на банката показват, че 60% от супер богатите фамилии притежават или инвестират в крипто
  преди 16 часа
  преди 16 часа
  Wizz Air очаква почти пълно възстановяване на пътникопотока през юли и август
  Търсенето се увеличава заради летните почивки, облекчаване на мерките във Великобритания би помогнало допълнително