четвъртък, 26 май 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4579 прочитания

  Какво е да работиш в Hypoport Sofia?

  Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател, пред Economy.bg разказва Екатерина Тодорова, Tech Recruiter
  21 юни 2021, 14:00 a+ a- a

  Екатерина Тодорова, Tech Recruiter, Hypoport Sofia

  Hypoport e група от продуктови компании, създадена през през 1999 година, а от 2002 година присъства в България. София е международна локация за германската корпорация, която е част от SDAX (индекс за малки и средни компании) на фондовата борса във Франкфурт.

  Развитието на Hypoport Sofia се основава на FIO Systems, която е част от групата на Hypoport от 2018 г. FIO има дълга история на сътрудничество между България и Германия, тъй като компанията има офис в София от 2002 г. След присъединяването на FIO се ражда и идеята тази възможност да бъде достъпна за цялата мрежа на Hypoport.

  Какви възможности за кариерно развитие предлага компанията, какво я прави предпочитан работодатели и какви професионалисти стоят зад нейния успех, пред Economy.bg разказва Екатерина Тодорова, Tech Recruiter в Hypoport Sofia.

  Име: Hypoport Sofia
  Сфера на дейност: Финансови технологии (FinTech)
  В България е от: 2002 г.
  Брой служители глобално: 2200
  Брой служители в България: 55
  Офиси в България: София – кв. Лозенец, ул. Галичица 22
  Основни продукти/марки: FIO Systems Bulgaria, fundingport, Europace, Maklaro
  Клиенти/Пазари: кредитен и застрахователен сектор, недвижими имоти

  С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
  Компаниите в семейството на Hypoport разработват собствени продукти за FinTech индустрията, а именно иновативни и висококачествени решения за кредитния и застрахователен сектор, както и за сферата на финансите и управлението на недвижими имоти. 

  Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
  Продуктите ни са насочени основно към немския пазар. Клиенти са брокери на недвижими имоти, големи банкови корпорации и частни лица. Ние сме сред лидерите на пазара във FinTech индустрията в Германия с мрежа от повече от 30 компании с над 2200 служители в Европа. 

  Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
  Имаме офиси в Германия, България, Нидерландия и Испания. В България към момента имаме един офис в София.

  Предстои ни преместване в новия ни офис през лятото, в който ни очакват 2000m² модерен индустриален дизайн, тераса с прекрасна гледка към Витоша, фитнес и паркинг. Намира се в близост до мол Парадайз. Вълнуваме се много, тъй като нашият офис винаги е бил място, изпълнено с много живот, и сега нямаме търпение да го пренесем в новия ни дом! 

  Колко и какви специалисти работят в компанията?
  Екипът на Hypoport Sofia се състои от 55 души, предимно програмисти, QA специалисти, както и Scrum Master-и и UX дизайнери.

  Много от колегите ни са с дългогодишен стаж именно в компанията и са постигнали страхотно кариерно развитие: от студенти или стартиращи софтуерни разработчици до ръководители на екипи. Един от управляващите директори на Hypoport Sofia има такъв забележителен кариерен път. 

  Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
  Търсим мотивирани хора, чиято страст е програмирането. Хора, които врят и кипят в технологичния сват, интересуват се от новите технологии и имат хъс да развиват както своите умения, така и компанията.

  Желанието да създават дългосрочни и качествени продукти също е от голямо значение. Това е много важно за нас, защото вярваме в качеството, вниманието към детайла и се стараем да се фокусираме върху развитието на продукта по правилния според нас начин.

  Относно нивата – търсим и разработчици с малко опит, и със редно ниво, но разбира се, и по-опитни хора с утвърден стаж в IT индустрията.

  Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
  Както ние обичаме да казваме, днешните разработчици с малко опит са утрешните с натрупани професионални умения и тийм лийдове:) Така че, да, приветстваме с удоволствие хора с малък опит и инвестираме много в тяхното развитие. 

  Също така сме отворени към стажанти, които искат да надникнат в ежедневието на един програмист и да добият първа представа за професията.

  Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
  Технологиите, които нашите компании използват, са Java, .NET, C# и PHP за бекенд частта, и JavaScript и React за фронтенд частта. За всекиго по нещо! :) Най-разпространен програмен език в групата на Hypoport е Java.

  Как се въвеждат новите служители в компанията?
  Имаме утвърдена менторска програма, благодарение на която новите колеги навлизат в екипа и работата безпроблемно. Тази менторска програма е на всички нива, не само за хората с малък стаж. Установили сме култура на взаимопомощ и споделяне на знания в и между екипите, така че смело мога да кажа, че силно вярваме в мотото „Предай нататък!“.

  Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
  Залагаме на персоналния подход и индивидуални планове за развитие, тъй като всеки един човек е различен и има различни нужди и желания за кариерното си развитие както в технически аспект, така и що се отнася до т.нар. „меки умения“ (soft skills).

  Имаме бюджет за конференции и обучения, достъп до онлайн курсове, а 10% от времето на всеки задължително се отделя за самоусъвършенстване. 

  Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
  Имаме богат пакет от социални придобивки: 30 дни платен годишен отпуск, бонус за препоръка на кандидат по отворена позиция, програма с акции на Hypoport Group, допълнителна здравна застраховка, месечна карта за спорт, спортни занимания на място в офиса, масажи в офиса, сертификационни курсове и вътрешнофирмени обучения, билети за конференции и семинари, личен асистент, на когото всеки може да разчита, и т.н.

  Това, че поддържаме култура на стартъп, но зад гърба си имаме стабилността на германска корпорация със сигурност ни прави предпочитан работодател и това си пролича много силно в последната година. Получихме признание и бяхме наградени като предпочитан работодател за 2021 г. в Германия. Hypoport Group e сред 1% от най-добрите организации за работа в страната.

  Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
  Че при нас човекът е на първо място: за нас всеки е преди всичко ценен като човек и индивидуалност и едва след това – като служител. Не става въпрос само за придобивките в т.н. „социален пакет“. Едно от нещата, на които държим и което ни отличава от много от работодателите на пазара, е персоналният подход. При нас всеки един от членовете на екипа може да дойде с проблемите си и да се опитаме заедно да ги решим.

  Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на HYPOPORT SOFIA EOOD в JOBS.bg тук

  ВИЖТЕ ОЩЕ:

  Какво е да работиш в Delta Source? 
  Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
  Какво е да работиш в Лидл България?

  Какво е да работиш в МенторМейт?
  Какво е да работиш в Proxiad?
  Какво е да работиш в Endava?
  Какво е да работиш в Адастра България?
  Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
  Какво е да работиш във Fadata?
  Какво е да работиш в Walltopia?
  Какво е да работиш във Fourth България?
  Какво е да работиш в TELUS International Europe?
  Какво е да работиш в DataArt?
  Какво е да работиш в Schwarz IT България?
  Какво е да работиш в Anakatech?
  Какво е да работиш в A1 България?
  Какво е да работиш в Cargotec?
  Какво е да работиш в Kaufland България?
  Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
  Какво е да работиш в Paysafe?
  Какво е да работиш в Карлсберг България?
  Какво е да работиш в Melexis България?

   
  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 18 часа
  ISLE Academy става отделно дружество на SofMedica Group
  Няколко от новите области на обучение за медицински специалисти обхващат предоперативната подготовка, наблюдението на случаи или дистанционното провеждане на обучения
  преди 19 часа
  Наблюдава се засилен поток обратно към мирните райони в Украйна
  Междувременно половината от хотелите ще оставят настанените при тях бежанци по новата правителствена програма
  преди 19 часа
  Телерик Академия обяви прием за обучение на продуктови мениджъри
  Това е единствената подобна програма за 2022 г., приемът продължава до 7 август
  преди 21 часа
  Асен Василев призова колегите си от ЕС за реални действия за борба с инфлацията
  Според вицепремиера и министър на финансите ЕК би следвало да разпредели финансовия ресурс според степента на зависимост от руски енергийни суровини, а не на база ефекта от Ковид-19
  преди 22 часа
  100 нови случая на Covid-19 у нас
  Общият брой потвърдени случаи на новия коронавирус у нас от началото на пандемията е 1 163 806