вторник, 23 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2001 прочитания

    Офисите ще вземат най-доброто от дома, но ще останат предпочитано място за работа

    С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда
    21 юни 2021, 16:45 a+ a- a

    С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато, отчитат от бизнес комплекса Sofia Airport Center.

    COVID донесе промени не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса. Човек може да върши рутинните си задължения от всяко място, на което има компютър и интернет. Но работата от вкъщи ясно показа, че в дните си имаме не само рутинни задължения, но и много моменти, в които имаме нужда от жива комуникация, за да сме по-креативни, по-продуктивни, по-сплотени и оттам - по-резултатни.

    Офисите занапред ще подкрепят точно тази част от работата - екипната. Ще се обособяват много повече пространства, улесняващи събиранията в малки групи и срещи на екипите.

    С оглед на тези тенденции от Sofia Airport Center обявиха, че създават общи пространства за общуване не само между колеги от една от фирма, но и от различни компании-обитатели на офис сградата.

    „Името на проекта е Flex-R и представлява трансформация на зимната градина на сграда А2 в пространство за гъвкава работна среда. Пространството е уникално само по себе си – 300 кв. м и с височина 15,5 м. Създава чувство за простор и чувство за природа. Ще запазим една част от озеленяването на зимната градина, но ще разположим и работни пространства с удобни мебели. Така хората ще се чувстват така, сякаш работят сред природата, но със силен интернет и всички останали офис удобства”, разказва маркетинг-мениджърът на комплекса Мария Тантилова.

    Офисът е домът на компанията, в която работим. Когато сме там, се настройваме на честотите на споделените мисия, визия и цели, което ни помага да сме по-креативни, продуктивни и добавящи стойност.

    Работата в офис е от ключово значение и за новите служители, които трябва да се впишат в средата, начинът на работа и екипа. Това в онлайн среда е почти невъзможно да се случи. Само когато са водени от обща цел и се възползват от силата на споделената креативност, отделните хора могат да дадат най-доброто от себе си.

    В тази посока ще се трансформират и офис-сградите, които държат да провокират/осигурят среда за най-доброто преживяване на наемателите си.

    „Нашите наематели посочват, че сред причините им за избор на една или друга офис сграда са най-вече предлаганите удобства - поддръжка на общите части, зелени площи, допълнителни услуги (кафенета, магазини, места за хранене)”, споделя още Мария.

    Оттук нататък пътят е ясен  - офисите ще вземат най-доброто от дома, но ще продължат да са предпочитано място за работа, срещи и фокусирана работа.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 минути
    FlixBus с нови маршрути от и до България за лятото
    Нови линии ще свързват София и Атина, Бургас и Истанбул, както и Румъния с българското Черноморие
    преди 3 часа
    Дава се възможност бебетата да бъдат ваксинирани срещу коклюш по-рано
    В България регистрираните до момента случаи на коклюш са 314, спрямо 4 за същия период на 2023 г.
    преди 3 часа
    Сирма се подготвя за двойно листване на борси в САЩ и Европа и нови придобивания
    Групата ще обедини всички дъщерни дружества под единен бранд
    преди 4 часа
    „Аурубис“ инвестира още 800 млн. лв. у нас
    Компанията ще разшири рафинерията си за катодна мед и ще изгради два нови фотоволтаични парка
    преди 5 часа
    Японската Nidec с втора инвестиция у нас
    Nidec Instruments откри научно-развоен изследователски център в София
    преди 5 часа
    БНБ: Чуждите инвестиции у нас със спад от 66% за година
    Най-големите вложения в страната за януари-февруари 2024 са от Италия, Нидерландия и Гърция