четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    887 прочитания

    Ученици от столични гимназии преминаха обучение в „R&М България Производство“

    11 младежи завършиха успешно производствената си практика в компанията, производител на продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни
    20 юли 2021, 10:35 a+ a- a

    Ученици от столични гимназии получиха възможност да се обучават в „R&М България Производство“ (Райхле и Де-Масари България Пръдакшън), част от швейцарската компания Reichle & De-Massari. Общо 11 младежи преминаха успешно своята лятна практика в компанията, която е световен производител на високоефективни и иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. 

    В обучителната програма се включиха осем ученици от 10 и 11 клас от Професионална гимназия по телекомуникации гр. София и трима ученици от 11 клас от СПГЕ „Джон Атанасов“. В рамките на две седмици, от 1 до 14 юли, те имаха възможност да натрупат професионален опит и знания в работните центрове на „R&М България Производство“ - Кабели, Компоненти и Платформи. За младежите престоят в компанията е от особена важност, тъй като получават реална представа за продуктите и системите за комуникационни мрежи и мрежи за данни, които компанията произвежда, а също така придобиват умения и навици за работа, необходими за бъдещето им професионално развитие. На четирима от учениците „R&М България Производство“ предложи възможност да натрупат допълнително опит, като останат да работят за компанията през лятната ваканция. 

    „Гордеем се, че „R&М България Производство“ продължава традицията и дава възможност на ученици да натрупат опит по време на производствените практики през лятото. За нас е изключително ценно да обучаваме млади хора и да им предоставяме шансове за кариерно развитие. Благодарим на ръководителите и екипните лидери в звената, в които се обучаваха учениците, за това че проявиха ангажираност и ги запознаха с добрите практики в производството, които ще използват успешно в бъдещата си професионална реализация. Вярваме, че в бъдеще ще продължим доброто сътрудничество и с двете гимназии, с които работихме тази година“, заяви Станка Стоянова, директор на отдел „Човешки ресурси“ в компанията. 

    Подкрепата на дуалното образование и инвестицията в развитието на младите таланти е сред главните приоритети както на „R&M България Производство“, така и на компанията в глобален мащаб. Тя припознава ключовата роля на бизнеса за усъвършенстване уменията на младежите и необходимостта от практическа подготовка, която да повишава компетенциите на бъдещите инженери.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 53 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 6 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.