неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  724 прочитания

  Как да започнете кариера като програмист с Google Summer of Code?

  В програмата учащи работят заедно по проекти с отворен код в продължение на 10 седмици
  23 юли 2021, 16:01 a+ a- a

  Изабел Мачивело, бивш специалист в сферата на маркетинга, разкри пред Codecademy как е започнала нова кариера като програмист с помощта на Google Summer of Code. Сега тя специализира като front-end разработчик без висше образование в областта.

  Изабел споделя как по време на магистратурата си в сферата на маркетинга е осъзнала, че има по-голям интерес към програмирането. Тя започва обучението си с full stack насоченост, за да открие най-добрата ниша за себе си. Това ѝ помага да се спре на front end разработка, учейки се от Codecademy и YouTube клипове.

  Като следваща стъпка в кариерното си развитие Изабел се присъединява към програмата Google Summer of Code където учащи работят заедно по проекти с отворен код в продължение на 10 седмици. Изабел работи по проекта OrcaSound който цели да опази косатките и да научи повече за поведението им в природата.

  „Като член на front-end екипа ще променя напълно визията на уеб сайта им. Работя заедно с екипа по изграждане на изживяването за потребители, за да превърна дизайните им в реалност. Това е голям съвместен проект. Имам възможността да упражня много от придобитите умения, включително React, CSS, HTML и JavaScript“, споделя Изабел.

  Следващата стъпка в кариерата на Изабел ще е започването на работа като front end разработчик в стартираща компания.

  “Придобиването на умения за програмиране е невероятно изживяване. Това е доста сложен процес. Изисква упоритост. Добре е да сте подготвени, че не винаги ще имате отговора на някои въпроси. Важното е да продължавате да вървите напред. Намерете някой, който може да ви помогне, като ментор или приятел. Дори това да е някой, който не разбира от програмиране, но може да провери проектите ви като потребител“, допълва Изабел.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден