неделя, 19 септември 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  869 прочитания

  6 от най-добрите Data Science курсове за 2021

  Ето и списъкът на Kdnuggets
  23 юли 2021, 16:26 a+ a- a

  Множество онлайн платформи предлагат курсове в сферата на Data Science, но изборът на правилния курс за начинаещи е предизвикателство за много. Kdnuggets разкрива кои са най-добрите курсове за 2021.

  Програмиране:
  Python for Everybody, Coursera
  Програмата се фокусира върху придобиването на познания в сферата на Python, който е най-често използваният програмен език в Data Science. Python for Everybody е първият от общо пет курса, който набляга на основните умения нужни за работата с езика.

  Курсът не изисква предишен опит в технологичния сектор или математически познания. Последващите курсове в програмата се фокусират върху структури от данни, използването на Python за достъп до данни в уеб пространството, добиването на достъп до SQL бази данни и манипулирането им и финален курс, който е проект целящ да обедини темите и да провери придобитите познания.

  Introduction to Python, Datacamp
  Този курс за начинаещи е разделен на 4 глави: основи, Python Lists, функции и библиотеката Numpy. Той включва всички ключови умения, които един експерт в сферата на Data Science трябва да притежава.

  Intermediate Python, Datacamp
  След приключване на уводния курс, Intermediate Python задълбочава познанията в сферата на създаването на визуализации с Python, манипулирането на речници и списъци и работата с библиотеки като Panda.

  SQL:
  SQL е важен елемент от Data Science, пише Kdnuggets. Голяма част от работата в областта изисква умения за манипулацията на SQL бази от данни.

  SQL for Data Science, Coursera
  Това е четириседмичен курс, който покрива основите на SQL. Започването на курса не изисква преходни умения за програмиране или работа с бази от данни.

  Data Science:
  Покриването на първите четири курса позволява изграждането на достатъчно познания в областта на програмирането и работата с бази от данни. Следващата стъпка е натрупването на познания в областта на Data Science. Ето и курсовете, които се фокусират върху това:

  Машинно обучение с Python, Coursera
  Този курс е част от специализираната програма IBM Data Science. Той може да бъде взет самостоятелно, но това не гарантира получаването на сертификат за приключването на цялостната специализация. За нея се изисква приключването на допълнително обучение.

  Курсът се фокусира върху основните алгоритми за машинно обучение. Курсът е базиран изцяло на Python, за разлика от специализацията Andrew Ng.

  Основи на машинното обучение с Python, Datacamp
  Datacamp разделя програмата си за машинно обучение на няколко отделни модула: контролирано машинно обучение, неконтролирано машинно обучение, линейни класификатори и задълбочено обучение. Kdnuggets съветва започването на курса с модула за контролирано машинно обучение. Първият раздел е безплатен и позволява разглеждането на програмата преди започването ѝ.

  Повечето подобни курсове покриват единствено основите на машинното обучение, но Datacamp навлиза в повече детайли и предотвратява пропуски в познанията.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 2 дни
  В тези изнесени пунктове в страната ще има ваксинации през уикенда
  Вижте къде ще се правят ваксинации и в София
  преди 2 дни
  преди 2 дни
  Чуждите инвестиции у нас със спад от 64% до юли
  Най-големите нетни потоци от преки инвестиции в страната за първите 7 месеца на 2021 са от Люксембург, Нидерландия и Германия
  преди 2 дни
  Румъния отново включи България в „жълтата зона“
  Вижте какво се променя за българите
  17 септември 2021, 14:01
  Карантинирани са по-малко от 1% от учителите и учениците
  До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за преминаване към дистанционни занятия на випуски или училища
  17 септември 2021, 13:11
  Преброителите започват обхода утре
  Те ще минават между 8.00 и 20.00 часа всеки ден