вторник, 16 август 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1147 прочитания

  За втора поредна година започва Финтех магистратура в СУ

  Тази годината програмата има нов курс по блокчейн и криптовалути, продължава финтех хакатона, ще се включат над 15 външни презентатори на български финтех бизнеси
  25 август 2021, 10:23 a+ a- a

  За втора поредна година Стопанския факултет към Софийския университет, заедно с Българска финтех асоциациця (БФА), обединяват усилия, за да осъществят Магистърска програма “Финанси, инвестиции и финтех”.

  След като миналага година програмата бе най-търсената редовна магистърска програма в Стопански факултет, тази година “Финанси, инвестиции и финтех” разширява предоставяните възможностите за студентите на Софийски университет, продължава добрите практики и надгражда миналогодишната програма.

  Ето какви са новостите тази година:
  - Програмата ще се провежда в рамките на 3 или 4 семестъра, спрямо заетостостта на студентите.
  - Новият предмет, който ще се изучава в учебната година е “Блокчейн и криптовалути”, осъществен с помощта на БФА, съпроводен от избирателни предмети като “Приложения на изкуствения интелект във финтех индустрията”, “Наука за данните в бизнеса и финансите”, “Машинно самообучение за бизнес и финанси” и “Предварителна обработка на големи масиви от данни в бизнеса”.
  - И тази година програмата поставя акцент върху развитието на дигиталните финансови услуги и продукти, със специфичен фокус върху българските примери. В хода на курса по “Финтех и е-банкиране”, провеждан изцяло на английски, студентите ще се запознаят както с теоритичната част зад финтех индустрията, преподавана от дългогодишния преподавател в Германия д-р Деян Радев, така и с практически казуси повдигнати от преподаватели от БФА. Заявили участие на външни лектои в тазгодишното издание са Paynetics, Phyre, Paysera, Reloyalty, myPOS, 7Security, Nexo, Vangavis, Klear, Iuvo Group, CREDiPORT, iRoboInvest, Sirma BC, Cashcredit, Credissimo и др.
  - В допъленние към предмета “Финтех и е-банкиране” Стопанския факултет и БФА ще осъществят за втори път From Zero to Fintech – Fintech Hackathon, който да даде възможност на студентите и всички заинтересовани да осъществят на практика финтех идеите и бизнес плановете си. Финтех хакатонът ще предложи на участниците си ментори и жури, които в рамките на седмица да спомогнат за създаване на бъдещите финтех дружества.

  Кой може да кандидатства?
  МП “Финанси, инвестиции и финтех” е създадена както за професионалисти с опит във финансовата сфера, така и за новозавършили бакалаври, които искат да предобият знания и способности да анализират съвременния финансов свят.
  Кандидат-магистритите в тази програма трябва да притежават бакалавърска или магистърска степен по Икономика или Стопанско управление. Студенти без бакалавърска или магистърска степен по икономика или управление изучават четири допълнителни общоикономически дисциплини в рамките на същия период на обучение – 3-4 семестъра, според желанието на студента.

  Какви кадри ще създава това образование?
  МП “Финанси, инвестиции и финтех”, както и курсът “Финтех и е-банкиране”, целят да подготвят висококлалифицирани управляващи кадри в сферата на управлението и развитието на съвременни банкови и не-банкови институции в България, както и в публичния сектор в общини, министерства и др. Завършили програмата ще повишат значително шансовете си за професионално развитие във финтех сектора и ще адресират недостатъка от кадри, занимаващи се с управлението на проекти, бизнес развитие, финанси и продажби.

  Информация за приема за учебната 2021/2022
  Събеседване(ред. сесия): 15.09.2020 г. от 18.15 ч – в платформата MS Teams.
   рокове за кандидатстване Редовна: септември – от 1 август до 10 септември включително Платформа за кандидатстване: https://feba.kmk.uni-sofia.bg/

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 7 часа
  На децата в Лондон ще бъдат предложени допълнителни ваксини срещу полиомиелит
  Вирусът е открит в отпадните води на града, както и в тези на Ню Йорк
  преди 8 часа
  Sofia Angels Ventures с инвестиция в Digistain с технология за борба с рака
  Това е четвъртата инвестиция на българския фонд
  преди 9 часа
  Годишната инфлация през юли е 17,3%
  От началото на годината инфлацията е 11,3%, показват данните на НСИ
  преди 10 часа
  София е домакин на FinX
  Най-голямото събитие у нас за инвестиции и иновативни финансови технологии ще се проведе в SoftUni
  преди 11 часа
  SeedBlink с офис в България придобива Symbid
   Двете платформи са допринесли с над 110 млн. евро инвестиции в 250 стартиращи предприятия
  преди 11 часа
  Германия отбелязва 75% ръст на пътуващите с влак на къси разстояния
  От части това се дължи на въведения евтин билет от €9 месечно
  преди 12 часа
  Китай понижи две основни лихви
  Китайската народна банка инжектира и значително количество пари в брой в икономиката