вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8861 прочитания

    Какво е да работиш в Resolute Software?

    Какви възможности за кариера предлага компанията и какво я прави предпочитан работодател - пред Economy.bg разказват Атанас Симеонов, Вели Пехливанов и Христо Георгиев - основатели на Resolute Software
    09 септември 2021, 09:26 a+ a- a

    От ляво надясно: Атанас Симеонов, Вели Пехливанов и Христо Георгиев - основатели на Resolute Software

    Resolute Software присъства на българския пазар от април 2019 година и е резултат от амбицията на основателите да се създаде уникално и ангажиращо работно място. Основополагащият екип на Resolute Software се състои от ветерани в ИТ индуструята с над 2 десетилетия опит в сферата на софутерното инженерство, изграждането на екипи и бизнес развитието на чуждестранни пазари. Компанията предлага консултантски услуги в сферата на софтуерни системи, архитектура на бизнес системи, облачна инфраструктура, модернизация на софтуерни системи, UX/UI Design, уеб приложения, мобилни приложения.

    „Нещата не се случиха за един ден и дoсега ние продължаваме да градим своя колектив и да кристализираме все повече концепцията зад Resolute Software. В нашето съвремие има много технически предизвикателства и възможности и тяхното откриване е едната част от нашия бизнес. Другата част е свързана с изграждането и поддържането на колектив, който има открита и подкрепяща екипна култура, в която всички работят устойчиво, дългосрочно и щастливо“, споделят от лидерския екип на компанията.

    Какви възможности за кариерно развитие предлага Resolute Software, какво я прави предпочитан работодател и какви професионалисти стоят зад нейния успех? Пред Economy.bg разказват Атанас Симеонов, Вели Пехливанов и Христо Георгиев - основатели на Resolute Software.

    Име: Resolute Software JSC/Резолют Софтуер АД
    Сфера на дейност: Консултантска компания, ИТ консултиране, внедряване на софтуерни системи/разработка на софтуер, модернизация на системи, UX/UI услуги, Salesforce консултации
    В България е от: 2019
    Брой служители глобално: 38
    Брой служители в България: 34
    Офиси в България: София, бул. „Цариградско шосе” 141
    Клиенти/Индустрии: здравеопазване, отбранителна индустрия, финтех, производство и други
    Пазари: Америка и Европа

    С какво се занимава компанията – кои са основните продукти, услуги?
    Създаваме проекти от нулата (софтуерни решения), модернизираме дизайна на остарели и неподдържани системи (UX/UI) или самите системи като цяло, използвайки най-модерните технологии за разработка на софтуер. Можем да се включим като допълнителен екип от софтуерни разработчици към външни проекти, да предложим Salesforce консултантство, да оценим и имплементираме Salesforce решения за нашите клиенти, а също така и да предложим интегрирани ИТ решения като continuous integration/delivery (CI/CD). Партньор сме на Progress и можем да помогнем и в имплементирането на техни продукти (Telerik components).

    Кои са основните пазари и клиенти на компанията?
    За трите години, от които компанията съществува, сме успели да достигнем големи клиенти с бизнеси в Северна Америка и Европа. Една от главните стратегии е да покорим нови континенти и да се наложим като име на глобално ниво.

    Къде има офиси компанията по света? Колко офиса има в България?
    Resolute Software има центрове както в София, където се намира по-голямата част от екипа, включително всички софтуерни инженери, така и в Холандия и Северна Америка.

    Колко и какви специалисти работят в компанията?
    До този момент екипът на Resolute се е разширил до 38 професионалисти като процесът по наемане на нови таланти продължава усилено. В момента провеждаме кампания за набиране на повече от 10 инженери, които да могат да поемат част от новите, задаващи се проекти. Компанията има за цел да достигне до 99 специалисти, които да са на 100% щастливи на работното си място. Палитрата от кадри и умения е богата – освен екип от инженери, Resolute разполага с цял екип от UX/UI дизайнери, маркетинг екип, бизнес екип, екип по дигитализация и Salesforce консултиране.

    Какви хора най-често търси компанията - с какъв опит, познания, умения, технологии?
    Resolute Software приветства хора както с по-голям опит, познания и умения, така и хора, които тепърва започват своя кариерен път, но са достатъчно амбицирани и активни, за да успеят с много добро темпо да навлязат и да донесат положителни резултати. 

    Компанията отворена ли е за хора с малък опит и старт на кариерата? Има ли стажантски програми?
    Компанията е в стадий на растеж и в активен процес по набиране на още много специалисти,  които да се заемат с многото нови и интересни проекти. Екипът е все още сравнително малък и градим солидна основа от професионалисти с повече опит, които да могат да бъдат и ментори на колегите, които правят първите си стъпки. Отворени сме да наемаме и амбициозни хора с по-малък опит, и от тази година още ще дадем старт на стажантската ни програма. Тя ще бъде платена и с продължителност от 6 месеца с тенденцията, ако човекът покаже нужната мотивация, усърдна работа и имаме пресечна точка, да насърчим той/тя да остане при нас и да продължи кариерното си развитие в дългосрочен план. 

    Кои са основните технологии, които се използват в компанията?
    Основните технологии, които в Resolute Software използваме са тези по Microsoft stack, JavaScript, Progress/Telerik, Cloud development (Azure, AWS Cloud).

    Как се въвеждат новите служители в компанията?
    За нас в Resolute Software е изключително важно да изградим връзка с всеки от екипа от самото начало. Стартираме още при запознанството ни, когато всички са все още потенциални кандидати. Самите интервюта са под формата на дискусии и не следват определен подход, а ние преминаваме заедно с кандидатите през целия процес на оценяване и подготовка по започване на ролята. Дори и да се случи кандидатът да не стигне до оферта, той вече е имал 1 или 2 срещи с нас, в които е получил ценна обратна връзка над какво да работи, за да стигне до нивото, което е необходимо, за да върви напред. 

    В случай че кандидатът стане част от нашия екип, той/тя веднага бива представен/а на екипа и започва да си колаборира с тях. В момента, в който дойде първият работен ден, специалистите в екипа вече се познават до някаква степен и процесът по навлизане в работен режим е доста по- плавен и естествен. Разбира се, всеки си има своя така наречен ментор, към когото може да се обръща при наличие на въпроси, неяснота по процеси, работа, комуникация и всичко останало, за което му е нужна помощ. В компанията даването и получаването на обратна връзка е от изключителна важност особено през първите 6 месеца. Ние насърчаваме откритата комуникация относно кариерните шансове и път на нашите специалисти, давайки им поле за развитие чрез участие в различни проекти и подкрепяйки ги в допълнителни начинания и обучения.

    Разбира се, имаме и стандартните стъпки като среща с HR екипа, който прави всички административни стъпки по-лесни. 

    Какви са възможностите за кариерно развитие и какви обучения предлага компанията?
    Resolute Software предоставя разнообразни опции за продължаване развитието на своите специалисти чрез безплатен достъп до различни обучителни платформи както и чрез вътрешно организирани лекции и семинари на различни теми, менторство от колеги с повече опит и постоянна двупосочна обратна връзка. Културата на компанията подкрепя всеки един професионалист свободно да търси съдействие от останалите в екипа и най-вече от своя ръководител или представител на мениджмънта. Обикновено идеите за развитие се обсъждат още в процеса на интервю, за да се прецени най-добре дали ние като екип и компания можем да съдействаме по правилния начин за достигане на крайната цел. Ако се случи така, че ние не сме правилното място това да се случи, не залъгваме хората, тъй като това е неефективно и за двете страни.  

    Какви придобивки предоставя компанията и какво я прави предпочитан работодател?
    В Resolute Software се стараем да намираме непрекъснато точния баланс между материалните и нематериалните фактори, които ни изграждат като компания и имат значение за нашите служители, за да могат те да се чувстват на мястото си и да са щастливи. Следователно в това отношение не се пестят ресурси. Пакетът от социални придобивки включва както стандартните - здравен пакет, карта за спорт, паркомясто, корпоративни намаления, 25-дневен отпуск, така и по-специфични придобивки като безплатен достъп до всевъзможни обучения, семинари, лекции и платформи, неограничен дистанционен режим на работа, гъвкаво работно време, голям бонус за препоръка на кандидат по отворена позиция и допълнителен пакет, който създадохме вследствие на пандемията от 2020.

    През последната година всяка една компания беше изправена пред предизвикателството да докаже на своите служители, че би могла да се погрижи за тях в извънредна ситуация и точно в подобни времена се разбира истинската култура на дадена организация и нейните лидери. Чрез този наш допълнителен пакет искахме да уверим нашите професионалисти, че те заедно със семействата им могат да разчитат на нас и да получат още едно ниво на сигурност и защита, в случай че се разболеят и имат нужда от медицинска помощ. Отделно от всичко това често организираме събития, обучения, лекции, и спортни мероприятия, за да развиваме екипите си не само откъм техническа гледна точка, но също така и от гледната точка да запазваме екипния и сплотен дух.

    Какво не знаят хората за компанията, а е важно да знаят според Вас?
    Подборът на професионалисти и най-вече тяхната потенциална съвместимост с останалите от екипа е ключов. В процеса по кандидатстване са включени тестове за IQ, EQ (емоционална интелигентност), поведенчески, личностен и тест за ценностите. Само около 15% от кандидатите стигат до интервю, а около 10% от тях получават оферти.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на Resolute Software JSC в JOBS.bg тук

    ВИЖТЕ ОЩЕ:

    Какво е да работиш в M2M Services?
    Какво е да работиш в i:Fao an Amadeus company?
    Какво е да работиш в Cognyte Bulgaria?
    Какво е да работиш в Hewlett Packard Enterprise?
    Какво е да работиш в Melon?
    Какво е да работиш в Gameloft Sofia?
    Какво е да работиш в Hypoport Sofia?
    Какво е да работиш в Delta Source? 
    Какво е да работиш в AtScale Bulgaria?
    Какво е да работиш в Лидл България?
    Какво е да работиш в МенторМейт?
    Какво е да работиш в Proxiad?
    Какво е да работиш в Endava?
    Какво е да работиш в Адастра България?
    Какво е да работиш в Coherent Solutions Bulgaria?
    Какво е да работиш във Fadata?
    Какво е да работиш в Walltopia?
    Какво е да работиш във Fourth България?
    Какво е да работиш в TELUS International Europe?
    Какво е да работиш в DataArt?
    Какво е да работиш в Schwarz IT България?
    Какво е да работиш в Anakatech?
    Какво е да работиш в A1 България?
    Какво е да работиш в Cargotec?
    Какво е да работиш в Kaufland България?
    Какво е да работиш в Кока-Кола ХБК България?
    Какво е да работиш в Paysafe?
    Какво е да работиш в Карлсберг България?
    Какво е да работиш в Melexis България?

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 40 минути
    3 компании инвестират близо 18 млн. лв. в София и Омуртаг
    От юни 2023 г. Са издадени сертификати за инвестиции в размер на 510 млн. лв., които ще разкрият над 2000 нови работни места
    преди 18 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 19 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 19 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС
    преди 20 часа
    преди 21 часа
    В тази част на София цените на жилищата стигат 7 000 евро на кв. м
    Покупките на имоти на абсолютна стойност над 600 000 евро в столицата растат с 50%, отчитат от Unique Estates