петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1323 прочитания

    Преакселераторът Beyond ще подпомага реализацията на студенти и кандидат-предприемачи

    Кандидатстването за програмата е отворено до 5 октомври
    15 септември 2021, 14:05 a+ a- a

    На 15 октомври стартира преакселераторската програма Beyond със серия от обучителни сесии, които стимулират предприемаческия начин на мислене, знания и добри практики. Кандидатстването за програмата е отворено до 5 октомври.

    Тази година фокусът ще бъде върху хора с научни интереси и разработки, които искат да превърнат идеите си в работещ бизнес. Към момента преакселераторът си партнира с редица университети от цялата страна, сред които Технически Университет София, Технически Университет Варна, Икономически Университет – Варна, Медицински Университет Пловдив, Медицински университет Варна, Бургаски свободен университет, Бургаски университет „проф. д-р Асен Златаров“ и др. Целта е да се достигне до подбрани отличили се студенти, докторанти и проактивни научни ръководители, които имат потенциала да създадат иновации от ново поколение в тазгодишния сезон.

    Друга основна част от участниците ще бъдат млади професионалисти и кандидат-предприемачи, които искат да развият идеята си и да надградят своите предприемачески умения.

    В преакселератора Beyond теорията и практиката вървят ръка за ръка. След обучителните сесии на старта, участниците ще имат възможност да приложат на практика наученото, дооформяйки идеите си и изграждайки техен прототип в екип. На този етап участниците и техните екипи получават начално финансиране и възможност да работят активно с ментори – доказани предприемачи, мениджъри и учени, които да спомогнат за развитието на проектите.

    Тази година решенията, които преакселераторът търси са насочени към актуални проблеми в сферата на медицината, здравеопазването, кръговата икономика, екологията, умните градове и образованието.

    В края на сезона всички екипи, които са създали своя прототип, ще имат възможност да презентират идеите си пред инвеститори от страната. Също така ще бъдат отличени екипите, които да представят България на международната сцена в различни състезания и други акселерaторски програми в Европа. По този начин младите предприемачи ще имат възможност да натрупат опит, знания и контакти от цялата екосистема в Европа.

    През последните години организацията е подпомогнала над 20 екипа да стартират своите проекти, а на стотици други да обогатят своите предприемачески компетенции и умения. Част от успешните компании в програмата са Whisp, Bevinee, Wasteful. Тази година целта на организаторите е да дублират успешните компании в портфолиото си.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 2 часа
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 3 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 3 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 4 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 4 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 5 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове