четвъртък, 21 октомври 2021   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1054 прочитания

  За първи път ученици изучават логистика в Lidl

  Общо 33 ученици дуална форма на обучение ще се обучават във веригата тази учебна година
  14 октомври 2021, 13:36 a+ a- a

  За първи път ученици в дуална форма на обучение изучават логистика в Lidl, благодарение на новата специалност „Спедитор-логистик“.

  През следващите 2 години, в логистичната база на веригата в с. Равно поле, те ще видят на практика какви са процесите в логистиката и спедицията и какъв е пътят на стоката – от влизането й в склада до пристигането й в магазина. Ще научат още за правилата при превоза на стоки и товари, връзките между вътрешния и международния транспорт и как една стока стига до крайната си точка навреме и в отлично състояние.

  Младежите, които ще се обучават за спедитор-логистик, се присъединяват към другите 27 ученици, избрали специалността „Търговия“. Така общо 33 младежи ще получат практически знания в реална работна среда и ще навлязат в света на бързооборотния сектор с подкрепата на опитните ментори от Лидл България.

  Освен перспективни професии, в които да се развиват, дуалното обучение дава и друго голямо предимство – при завършването си, учениците получават не само диплома за завършено средно образование, но и свидетелство за професионална квалификация трета степен. Така веднага, след като завършат училище, те вече са подготвени да започнат работа. Това е и основната причина, поради която дуалното обучение става все по-популярно през последните години. Като част от него, младите хора получават практическа подготовка в реални условия, което ги прави по-конкурентни на пазара на труда. Освен опит, учениците получават първите си трудови възнаграждения и придобивки за служители.

  До този момент общо 11 ученици са завършили дуална форма на обучение с практика в Lidl. Всички те са от Националната финансово-стопанска гимназия в София, с квалификация икономист, специалност „Търговия“.

  Подкрепата за дуалното обучение е една от програмите, с които Лидл България подкрепя развитието на младите кадри. Сред другите примери са лятната практикантска програма за ученици, навършили 18 години, както и стажантската и trainee програми, насочени към студенти и млади професионалисти. Така компанията дава възможност на младите хора с малък или никакъв опит да получат силен кариерен старт и реален шанс да продължат развитието си в екипа на Лидл България.

  Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в над 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108 магазина в 50 града и над 3300 служители.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 14 часа
  От утре всички ученици в София минават онлайн
  В дистанционна форма на обучение минават и във Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник
  преди 15 часа
  Алексей Навални получи награда "Сахаров"
  ЕП удостои руския опозиционер с отличието за свобода на мисълта
  преди 15 часа
  Закупуваме нов препарат за лечение на коронавирус
  По предварителна информация първите доставки можем да очакваме до края на този месец
  преди 16 часа
  България се присъединява към Центъра за развитие на ОИСР
  Това е елемент от подготовката на страната ни за членство в ОИСР
  преди 17 часа
  Софийският щаб предлага: 1 до 4 клас присъствено до края на седмицата, останалите онлайн
  Детските градини и яслите в София да продължават работа присъствено, препоръчват от Софийския щаб
  преди 17 часа
  МЗ: Над 1 млн. са изтеглените сертификати у нас
  Близо 10 000 са документите за поставена бустерна доза