петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3471 прочитания

    Какво да очакваме на есенната конференция на БАУХ

    Повече за темите и лекторите на конференцията разказва Полина Господинова-Георгиева – изпълнителен директор на БАУХ
    26 октомври 2021, 12:29 a+ a- a

    Традиционната есенна конференция на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), която тази година ще се проведе на 18 и 19 ноември във виртуален формат, е на тема HR: Social vs Human Distancing. В програмата са включени международни експерти с широк поглед върху процесите, случващи се в управлението на хора в световен мащаб, както и опит, споделен от български и чуждестранни HR мениджъри.

    Повече за темите и лекторите на конференцията разказва Полина Господинова-Георгиева – изпълнителен директор на БАУХ. Пълната програма и регистрацията вижте тук.

    Компаниите в България и ЧР специалистите, които работят в тях, продължават да са изправени пред редица предизвикателства. Кои са темите, които ще бъдат обсъдени по време на есенната конференция на БАУХ?
    Така е, предизвикателствата са много. С програмата на конференцията решихме да се фокусираме върху един аспект, който засегна всички ни и това е социалната дистанция, в която живеем и работим. Искаме да потърсим отговор на въпроса как преодоляваме бариерата на социалната дистанция, за да не позволим тя да се превърне в дистанцираност между хората в организациите. Ще разгледаме темата от различни ъгли, през опита и наблюденията на експерти от различни страни и в различни индустрии. Ще говорим за преживяването на служителите във връзка с работата – какви са новите очаквания и как отговаряме на тях. Ще разгледаме различните мерки, които работодателите предприемат – като практики, инициативи, проекти, за да отговорят на предизвикателствата на социалната дистанция. Ще говорим за лидерството – как водим, мотивираме, управляваме хора, които не виждаме, как ги превръщаме в екип, как ги запазваме като екип, когато обстоятелствата ги изолират едни от други. Ще потърсим примери за индивидуален подход и гъвкавост спрямо потребностите на служителите в променените условия на работа. Целта ни е с това събитие да се замислим, да дискутираме, да идентифицираме рисковете, които наложената от обстоятелствата социална дистанция носи за хората в организациите ни и за самите организации и как като HR професионалисти можем да им противодействаме по най-ефективния начин.

    Бихте ли сподели някои от лекторите, които ще чуем и видим по време на конференцията?
    Разбира се. Наш специален гост ще бъде Питър Докър – вдъхновяващ лектор, навигатор в темата за лидерството, съавтор на книгата Find Your Why заедно със Саймън Синек и Дейвид Мийд. С него ще говорим за ролята на лидера в ситуация на несигурност и турбулентност. Опитът и експертизата му са изключително интересни и вярваме, че споделеното ще бъде вдъхновяващо за участниците. Ще чуем опита и наблюденията на международни експерти в темата за преживяването на служителите. Сред тях са Риту Моханка, ръководител „Бизнес развитие и стратегически растеж“ на Glint за региони EMEA и LATAM, Стефано Фрота, Microsoft Viva Business Development Lead в Microsoft Europe, д-р Волфганг Зайдл, партньор и лидер на направление “Здраве и благополучие” на служителите на работното място в Mercer Marsh Benefits. Всички те са експерти с поглед върху тенденциите в световен план.

    Конференциите на БАУХ винаги са били ценни и с обмяната на добри практики. Особено в ситуация като сегашната е изключително полезно да чуеш как твои колеги преминават през различни препятствия. Кои компании ще споделят примери от практиката си?
    Залагаме на споделен опит от България и от други страни – смятаме, че по този начин ще можем всички да сверим часовниците си с това, което правят колегите ни тук и по света. Ще чуем споделен опит от Paysafe, Liebherr Monterrey , Булсатком, MSD България, Филип Морис България, Chaos Group, KPMG IT Services, Endava, Commetric и др.

    Темата за хората е важна за всички ръководители в една компания. Какви специалисти очаквате на конференцията?
    Конференцията традиционно привлича интереса на HR професионалисти от различни компании и индустрии. И тази година очакваме именно те да бъдат най-голямата група сред участниците. Програмата обаче е така изградена, че да предоставя ценно съдържание и за ръководители от други функции в компанията, съдържание, което би било от полза за всеки мениджър, който се грижи за своя екип и иска да свери часовника си със световните тенденции, да почерпи опит от колеги, да си „открадне“ добра практика, идея за нови подходи в управлението на екипа си в новите условия на работа.

    Макар да ни липсват събитията на живо и контактите с колеги, онлайн конференциите имат своите предимства. Кои са най-големите предимства на онлайн конференциите според Вашите наблюдения?
    Факт е, че невъзможността за физическо присъствие и общуване, произтичащи от въведените Covid-19 мерки, е тягостна и ограничаваща. Но виртуалният формат има своите предимства – достъп отвсякъде, спестяване на логистични ресурси – времеви, финансови, а в текущата ситуация виртуалният формат гарантира достъпа до полезно и ценно съдържание без притеснения за собственото здраве. Тази година разчитаме и на технологичните ни партньори, за да случим събитието по максимално интерактивен, ангажиращ и удобен за всички участници начин.

    Присъстващите ще могат ли активно да участват, да задават въпроси?
    Да, разбира се. За нас това е ключово важно – всеки участник да има възможност да зададе своите въпроси към лекторите, за да може да извлече максимална полза и ценност от споделеното. Ще имаме удобно техническо решение, което да позволи на участниците да задават своите въпроси по лесен за тях начин.

    Колко са регистрираните вече за конференцията и докога е отворена регистрацията?
    Броят на регистрираните расте постоянно. Очакваме повече от 200 участници да се включат в събитието. Това е едно от другите предимства на виртуалния формат – по-дългият срок за регистрация. Когато няма нужда от логистика, пътуване, човек може да се включи буквално в дните преди събитието. Но по-ранната регистрация предоставя по-изгодни условия, така че не чакайте последния момент :)

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 8 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 24 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 24 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство