събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1516 прочитания

    Телерик Академия с първа програма за Python, езикът на 2021 година

    Начинаещите могат да се подготвят с безплатния фундаментален курс, а обучението включва над 800 часа лекции и практика
    19 януари 2022, 11:57 a+ a- a

    Телерик Академия обяви прием за изцяло новата си 6-месечна Alpha програма за подготовка на ИТ специалисти с Python - един от най- търсени езици за програмиране в България и света и най-популярният програмен език за 2021 според анализ на TIOBE. Участниците в програмата ще преминат над 800 часа лекции и практика с помощта на 5-6 трейнъри, ментори и кариерен коуч, за да се подготвят за успешен кариерен старт в най-високо платената и гъвкава индустрия у нас - софтуерната.

    Програмата Alpha Python е подходяща за всеки, който иска да се развива в ИТ сферата независимо дали има начални познания или започва своя път в програмирането от нула. Хората без опит и тези, които все още не са сигурни, че разработката на софтуер е за тях, могат да преминат през безплатния курс по основи на програмирането, организиран преди Alpha Python. За да се включат в него, трябва да заявят интерес до 13 март през сайта на Телерик Академия. В рамките на 6 седмици и с помощта на опитен трейнър, начинаещите в сферата ще усвоят основите и ще се подготвят за входящия изпит.

    Програмата освен за хора без опит, е подходяща и за наскоро завършили ученици и студенти с технологичен профил, както и специалисти от различни области с базови познания в програмирането, които искат да натрупат практически умения за успешна ИТ реализация. Те могат да гарантират мястото си в програмата отрано с предварителния изпит на 15 март, a ако не са доволни от резултата, могат да се явят и на финалния изпит на 10 май.

    „Мисията ни винаги е била да осигурим технологично обучение с най-високо качество, което да подготви хората за успешна ИТ кариера и да е еталон за качество пред партньорите ни и софтуерната индустрия. Само така можем да сме сигурни в бъдещето на курсистите ни и ключовата им роля в развитието на ИТ екосистемата. В резултат на това и след анализ и комуникация с нашите партньори и представители от индустрията, подготвихме и най-новата ни Alpha програма с фокус Python. В момента виждаме голямата нужда от такива кадри и голямата перспектива пред курсистите. Доказаният ни модел на обучение в Alpha програмите ни, фокусиран върху практиката и с менторство от водещи трейнъри, е най-прекият път за бъдещите Python програмисти, който след 6 месеца може да ги доведе до ИТ кариера,“ коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

    Първи стъпки в ИТ сферата и важни дати
    С безплатния фундаментален курс хората без опит разбират дали програмирането е за тях, пишат първите си редове код с помощта на опитен експерт и ментори, учат теория и практика и полагат необходимите основи, за да преминат успешно входящия изпит за програмата Alpha Python. Желаещите да се включат могат да заявят интерес до 13 март с кратката форма за кандидатстване, а до същата дата хората с базов опит могат да кандидатстват за ранния приемен изпит, с който да гарантират мястото си в програмата.

    До 8 май желаещите да учат в първата Alpha Python програма могат да подадат кандидатурите си като прикачат своето CV и отговорят на мотивационните въпроси във формата на сайта на Телерик Академия. Следващата стъпка е да се явят на онлайн входящия изпит на 10 май, за който могат да използват всеки от езиците: Java, C++, C#, JavaScript, Kotlin, PHP, Python или Swift. С холистичен подход на оценка се одобряват кандидатите, които са приети в програмата, а от 6 юни стартират с първата си лекция.

    Успешна кариерна реализация с Python
    Python е най-популярният програмен език за 2021, като бележи значителен ръст спрямо последните 5 години според анализ на TIOBE. Търсенето на кадри с програмния език е високо и у нас (търсене в Dev.bg показва над 1200 резултата) - тенденция, която ще продължи и ще открие нови възможности за хората, които се насочват към ИТ сферата.

    Участниците в програмата Alpha с Python преминават над 800 часа лекции и практика и се подготвят за успешна ИТ реализация в най-сигурния за бъдещето и високоплатен сектор у нас. В онлайн формат, работа в малки екипи, 100% фокус върху практиката и с помощта на екип от технологични, soft skills трейнъри и кариерен коуч, курсистите усвояват най-модерните тенденции в ИТ сферата, докато работят по реални уеб приложения - най-добрият начин за затвърждаване на уменията и доказателство за усвояването им.

    По време на програмата се организират срещи с водещи компании от сектора, част от партньорската мрежа на Академията, която надхвърля 120 локални и глобални компании. За кариерната си реализация, курсистите могат да разчитат на подкрепата на кариерен коуч и трейнърите, които остават до тях до 12 месеца след края на обучението им. Според данни от Академията, между 70-80 % от Alpha курсистите започват работа в рамките на първите 1-3 месеца от завършването си, а останалите - в период 6-12 месеца.

    Безплатно кариерно събитие
    По време на безплатен онлайн уебинар желаещите могат да научат повече за 6-месечната Alpha с Python програма, приемът в нея и възможностите за кариерно развитие в ИТ сектора. Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 20 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 20 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 20 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 22 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години