петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1305 прочитания

    20-тото издание на „Мениджър за един ден“ ще се състои на 10 май

    Тази година юбилейното издание е под мотото „Силата на един екип“
    28 февруари 2022, 13:17 a+ a- a

    Вече две десетилетия „Мениджър за един ден“ успява да достигне до хиляди младежи от цялата страна, да ги вдъхнови по пътя на кариерното им ориентиране и професионаланта им реализация. 

    Датата, на която „Мениджър за един ден“ ще изгрее за 20-ти път, е 10.05.2022 г. За тези две десетилетия инициативата на JA Bulgaria достигна до над 36 000 ученици от цялата страна и присъедини към идеята над 5000 ръководители, които по един или друг начин се почувстваха ангажирани с този ден на кариерното развитие. 20 години или над 39 000 часа на всеобщи усилия за трайна следа в развитието на младежите! 

    По случай юбилейното си издание JA Bulgaria изгражда нова визия и концепция, устойчива на предизвикателствата на деня и в същото време, позволяваща на ученици и студенти от цялата страна да се присъединят към това мащабно събитие за кариерно развитие. Инициативата ще се проведе в неприсъствен (онлайн) и присъствен формат (при спазване на всички мерки за безопасност, осигурени от компаниите-домакини). Това от своя страна позволява на повече участници да се включат от комфорта на дома си – от най-различни краища на България и дори зад граница. Мисията, както винаги, е една – в рамките на един ден ученици, студенти и младежи да бъдат вдъхновени и да се докоснат до мечтаната професия, благодарение на всички институции и бизнеси, които с готовност отварят вратите си пред осъществяването ѝ.

    През тази юбилейна, 20-та година, инициативата е с изцяло нов облик – уебсайт и лого, изработени в партньорство с Nploy, и още по-големи надежди в бъдещото успешно реализане на децата на България. Защото с помощта на любезните домакини на инициативата тази година, младежите ще получат вдъхновение и безценна насока в професионалната си ориентация и ще могат да направят по-осъзнат избор как да продължат реализацията и развитието си.

    Темата на „Мениджър за един ден 2022“ е „Силата на един екип“. Защо ли? Живеем във времена, в които предизвикателствата са непредстазуеми и многобройни. Нужна е адаптация в сегашната динамична обстановка. Но следейки световните тенденции, наблюдаваме как един разнороден екип успява да бъде по-успешен и адаптивен към промените на деня. Сборът от различни личности и професионалисти обикновено предлага повече нестандартни решения, повишена ефективност, гъвкавост, по-добра креативност и осигурява по-голям шанс за излизане от познатите похвати, независимо от трудностите. Именно с такива разнородни и цветни екипи ще се запознаят и участниците в инициативата тази година, което ще ги вдъхнови още повече да открият своята уникална сила и мечтан колектив. 

    JA Bulgaria винаги са следвали метода „учене чрез правене“ и в „Мениджър за един ден“ също насърчават този елемент на принципа 70% споделяне на знания от домакините, 30% споделяне на решения от участниците. Това са и двете основни роли в този ден: Ролята на компаниите-домакини и институциите – да вдъхновят, да споделят добри практики, да покажат силата на екипа си и значението на взаимодействието помежду им. И от друга страна – ролята на участниците – да получат нови знания, да опознаят отблизо спецификата на дадена професия, да изразят мнение по интересни теми, да генерират решения на казуси.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 10 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 16 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам