четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4589 прочитания

    HR2HR: Анна Габровска и Добромира Манасиева

    Добромира Манасиева - HR мениджър на Alcatraz AI, интервюира Анна Габровска - ръководител „Култура и човешки капитал“ във Филип Морис България
    31 март 2022, 10:26 a+ a- a

    Добромира Манасиева -  HR мениджър на Alcatraz AI (вдясно), интервюира Анна Габровска - ръководител „Култура и човешки капитал“ във Филип Морис България

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата HR2HR Анна Габровска - ръководител на отдела „Култура и Човешки капитал“ във Филип Морис България, интервюира Добромира Манасиева -  HR мениджър на Alcatraz AI.

    Анна Габровска има зад гърба си 20 години професионален опит в областта на човешките ресурси в големи международни компании като Кока-Кола ХБК България, където е била директор „Човешки ресурси“ и Делойт България като мениджър „Управленско консултиране“. По образование е социолог, но стартира кариерата си като журналист. От 2019 г. е във Филип Морис България като ръководител на отдела „Култура и човешки капитал“ и се грижи за служители на компанията при вътрешната ѝ трансформация за изграждане на бъдеще без дим. 

    Добромира Манасиева е професионалист в HR областта с над 18 години опит предимно в сферата на ИТ, телекомуникации, аутсорсинг на бизнес процеси в големи компании, сред които IBM, Sitel, Experian, Vivacom. През последните три години насочва фокуса си към стартиращи бизнеси, които подкрепя и управлява на организационно и стратегическо ниво. Понастоящем е HR мениджър на високотехнологичната ИТ стартъп компания Alcatraz AI. Собственик е на Wellness Studio Figura Spool и партньор в стартираща иновативна платформа за онлайн търгове. Ангажира се в различни проекти, свързани с развитието на хора, като менторство и кариерно консултиране и развитието на организации чрез одит и подобряване на HR процеси. От началото на 2022 година е член на Борда на Българската асоциация за управление на хора. 

    Коя е Анна Габровска, как започва да се занимава с човешки ресурси и какво я вдъхновява да продължава да се развива в сферата? Как Филип Морис България ангажира и мотивира хората си при отдалечена работа? Вижте разговора във видеото: 

     

    Как се промени ролята на HR-а във Филип Морис България в новите условия на работа? Как малкият HR екип на компанията успява да балансира успешно между всички задачи и функциии? Вижте разговора във видеото: 

     

    Какво представлява иновативната програмата за развитие на таланти на по-високо ниво на Филип Морис България? Какви са причините за инициирането ѝ, как се приема от хората и от пазара и предстои ли разгръщането ѝ и в глобален мащаб? Вижте разговора във видеото: 

     

    Какви са приоритетите на HR екипа на Филип Морис България за 2022? Какво е бъдещето на работата в офиса и как са настроени работодателите и хората? Вижте разговора във видеото: 

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    HR2HR: Ива Николова и Цанислав Генчев
    HR2HR: Даниела Назим и Стефания Дунчева
    HR2HR: Зорница Янкова и Ник Уолкър
    HR2HR: Елена Радева и Юлия Ушовска
    HR2HR: Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    HR2HR: Емил Минев и Красимира Караджова
    HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова
    HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 5 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 10 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 11 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 12 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам