петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4235 прочитания

    HR2HR: Екатерина Тонова и Милен Великов

    Екатерина Тонова - експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“, интервюира Милен Великов - HR професионалист с дългогодишен опит
    11 май 2022, 16:37 a+ a- a

    Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

    В новия разговор от поредицата HR2HR Екатерина Тонова - експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“, интервюира Милен Великов - HR професионалист с дългогодишен опит. ДП „Български спортен тотализатор“ навършва 65 години на 12 май 2022.

    Екатерина Тонова е дългогодишен професионалист в сферата на маркетинг и комуникации, работила е в различни сфери на бизнеса. В последните четири години включва HR практиките в своето портофио и по-конкретно – в частта създаване на екипи и общности, вътрешни комуникации, Employer Branding, обучение и подбор. Завършила е три от курсовете към Тренинг Академията на Българска асоциация за управление на хора: „Учене и развитие на таланти“, „Планиране и подбор на човешки ресурси“ и „Ангажираност на служителите“. Член е на Асоциацията. В момента работи като Експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“. Основни акценти в нейната дейност са: проучване на нуждите, планиране и организиране на външни обучения, създаване на съдържание и провеждане на вътрешни обучения, ангажираност на служителите, вътрешни комуникации, анализ на удовлетвореността и др.

    Милен Великов e професионалист с дългогодишен опит в сферата на човешките ресурси. Работил е на различни HR позиции и в различни индустрии – от стажант до HR директор. Има 3 магистратури – „Управление на човешките ресурси‘‘ в УНСС, Организационно поведение и консултиране‘‘ от СУ Св. Климент Охридски“, както и Социална и организационна психология“ в Нов български университет. Завършил е Human Resource Management в Chartered Institute of Personnel and Development и е сертифициран кариерен консултант – Global Career Development Facilitator. През 2019 се сертифицира и като Coach към ERICKSON. В последните години активно споделя своята гледна точка в 130+ статии в различни медии. Канен е за лектор в Технически университет - София, УНСС и Софийски университет. Подпомага кариерното развитието на ученици в различни сезони на ABLE Mentor.  През 2021 стартира собствен подкаст – „Капиталът човешки“.  В началото на май 2022 успешно защити докторска дисертация на тема „Динамика и взаимовръзки на пазара на труда в България за периода 1989-2021 г. - количествени и качествени изменения“ в Софийски Университет. 

    Какво е да си мъж в HR общността в България? Глад за какви кадри и умения има на пазара на труда? Къде е мястото на смирението и поучението в бизнеса и в HR процесите? Пречка или предимство е свръхвалификацията на кандидата в подбора? Защо ценностите са важни? Какви са причините за създаване на подкаста „Капиталът човешки“ и каква е целта му?  Вижте разговора във видеото: 

     

    Как би следвало да се казва професията HR и как да говорим за хората в организацията? Трябва ли толкова да акцентираме върху постулати за равнопоставеност и разнообразие на работното място? Твърди или меки умения - кое е водещото при подбор, въвеждане, идентифициране на таланти в организацията и има ли нещо друго, което да вземем предвид? Всички ли търсим развитие? Има ли промяна в нагласите на хората, HR професионалистите и работодателите през последните 4-5 години?  Вижте разговора във видеото: 

    Кои са характеристиките на една компания, които кандидатът за работа първо трябва да прецени, за да се увери, че това е неговото работно място и работодателят е коректен? Кои са топ три на нещата, които работодателят първо трябва да идентифицира в човека, когото планира да ангажира в процеса на подбор? Защо е важно организациите да дават обратна връзка след интервю за работа? Културата на организацията или културата на хората? Как изглежда ситуацията на пазара на труда в контекста на украинските мигранти в България? Кои са трите неща, които Милен Великов би променил, ако имаше вълшебна пръчка? Вижте разговора във видеото: 

    ВИЖТЕ ОЩЕ

    HR2HR: Силви Таниелян и София Лазарова
    HR2HR: Анна Габровска и Добромира Манасиева
    HR2HR: Ива Николова и Цанислав Генчев
    HR2HR: Даниела Назим и Стефания Дунчева
    HR2HR: Зорница Янкова и Ник Уолкър
    HR2HR: Елена Радева и Юлия Ушовска
    HR2HR: Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
    HR2HR: Емил Минев и Красимира Караджова
    HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова
    HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
    HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 11 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 15 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 17 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам