четвъртък, 23 май 2024   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4381 прочитания

  HR2HR: Екатерина Тонова и Милен Великов

  Екатерина Тонова - експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“, интервюира Милен Великов - HR професионалист с дългогодишен опит
  11 май 2022, 16:37 a+ a- a

  Какви теми вълнуват HR професионалистите в България? Какво биха искали да научат един от друг? В HR2HR рубриката на Economy.bg и Jobs.bg даваме възможност на HR професионалисти от различни сектори да общуват директно, сами да формулират и да задaват актуални въпроси и да обсъждат полезни теми. Единият влиза в ролята на интервюиращ, а другият – на интервюиран.

  В новия разговор от поредицата HR2HR Екатерина Тонова - експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“, интервюира Милен Великов - HR професионалист с дългогодишен опит. ДП „Български спортен тотализатор“ навършва 65 години на 12 май 2022.

  Екатерина Тонова е дългогодишен професионалист в сферата на маркетинг и комуникации, работила е в различни сфери на бизнеса. В последните четири години включва HR практиките в своето портофио и по-конкретно – в частта създаване на екипи и общности, вътрешни комуникации, Employer Branding, обучение и подбор. Завършила е три от курсовете към Тренинг Академията на Българска асоциация за управление на хора: „Учене и развитие на таланти“, „Планиране и подбор на човешки ресурси“ и „Ангажираност на служителите“. Член е на Асоциацията. В момента работи като Експерт „Обучение и квалификация“ в ДП „Български спортен тотализатор“. Основни акценти в нейната дейност са: проучване на нуждите, планиране и организиране на външни обучения, създаване на съдържание и провеждане на вътрешни обучения, ангажираност на служителите, вътрешни комуникации, анализ на удовлетвореността и др.

  Милен Великов e професионалист с дългогодишен опит в сферата на човешките ресурси. Работил е на различни HR позиции и в различни индустрии – от стажант до HR директор. Има 3 магистратури – „Управление на човешките ресурси‘‘ в УНСС, Организационно поведение и консултиране‘‘ от СУ Св. Климент Охридски“, както и Социална и организационна психология“ в Нов български университет. Завършил е Human Resource Management в Chartered Institute of Personnel and Development и е сертифициран кариерен консултант – Global Career Development Facilitator. През 2019 се сертифицира и като Coach към ERICKSON. В последните години активно споделя своята гледна точка в 130+ статии в различни медии. Канен е за лектор в Технически университет - София, УНСС и Софийски университет. Подпомага кариерното развитието на ученици в различни сезони на ABLE Mentor.  През 2021 стартира собствен подкаст – „Капиталът човешки“.  В началото на май 2022 успешно защити докторска дисертация на тема „Динамика и взаимовръзки на пазара на труда в България за периода 1989-2021 г. - количествени и качествени изменения“ в Софийски Университет. 

  Какво е да си мъж в HR общността в България? Глад за какви кадри и умения има на пазара на труда? Къде е мястото на смирението и поучението в бизнеса и в HR процесите? Пречка или предимство е свръхвалификацията на кандидата в подбора? Защо ценностите са важни? Какви са причините за създаване на подкаста „Капиталът човешки“ и каква е целта му?  Вижте разговора във видеото: 

   

  Как би следвало да се казва професията HR и как да говорим за хората в организацията? Трябва ли толкова да акцентираме върху постулати за равнопоставеност и разнообразие на работното място? Твърди или меки умения - кое е водещото при подбор, въвеждане, идентифициране на таланти в организацията и има ли нещо друго, което да вземем предвид? Всички ли търсим развитие? Има ли промяна в нагласите на хората, HR професионалистите и работодателите през последните 4-5 години?  Вижте разговора във видеото: 

  Кои са характеристиките на една компания, които кандидатът за работа първо трябва да прецени, за да се увери, че това е неговото работно място и работодателят е коректен? Кои са топ три на нещата, които работодателят първо трябва да идентифицира в човека, когото планира да ангажира в процеса на подбор? Защо е важно организациите да дават обратна връзка след интервю за работа? Културата на организацията или културата на хората? Как изглежда ситуацията на пазара на труда в контекста на украинските мигранти в България? Кои са трите неща, които Милен Великов би променил, ако имаше вълшебна пръчка? Вижте разговора във видеото: 

  ВИЖТЕ ОЩЕ

  HR2HR: Силви Таниелян и София Лазарова
  HR2HR: Анна Габровска и Добромира Манасиева
  HR2HR: Ива Николова и Цанислав Генчев
  HR2HR: Даниела Назим и Стефания Дунчева
  HR2HR: Зорница Янкова и Ник Уолкър
  HR2HR: Елена Радева и Юлия Ушовска
  HR2HR: Миглена Узунова-Цекова и Том Хаак
  HR2HR: Емил Минев и Красимира Караджова
  HR2HR: Мария Чинчева и Мария Атанасова
  HR2HR: Бранимира Нешовска и Миглена Узунова-Цекова
  HR2HR: Рада Йосифова и Катерина Шопова

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 13 часа
  Пазарът на индустриални площи в София навлиза в нова фаза
  Пазарът на производствени и складови площи в София забавя темпото си в началото на годината, а наемните нива се стабилизират за първи път от края на 2021, сочи нов доклад на Cushman&Wakefield Forton
  преди 14 часа
  EY: България е сред малкото страни в ЕС с ръст на чуждите инвестиции през 2023
  У нас са реализирани 27 инвестиционни проекта, които са осигурили близо 2000 нови работни места миналата година, показва нов доклад
  преди 15 часа
  Ето кои са най-говоримите езици в Европа
  54% от българите говорят поне един чужд език, сочи ново проучване
  преди 17 часа
  БНБ: Не се наблюдава прегряване на ипотечния пазар в момента
  Централната банка обаче затяга правилата за отпускане на ипотечни заеми