петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3772 прочитания

    Kaufland България увеличава възнагражденията на служителите си през 2022 г.

    Тази година компанията ще инвестира над 7 млн. лв. в цялостен пакет от 15 социални придобивки
    23 май 2022, 13:53 a+ a- a

    Снимка: Kaufland България

    През 2022 г. Kaufland България предприема увеличение на възнагражденията на екипите в магазинната мрежа, надхвърлящо традиционните увеличения през изминалите години, с цел да осигури допълнителна сигурност за своите служители и да надгради своите работодателски практики в тяхна полза. От месец април е в ход актуализация на заплатите на служителите на всички магазини в страната, което поетапно ще обхване и останалите звена на компанията.

    Вследствие на планираните мерки, екипите на Kaufland в 35 български града, където работят близо 80% от екипа на компанията, ще увеличат дохода си средно с 15%. В някои региони на страната тази цифра нараства на средно 18%* - с включено увеличение на ваучерите за храна, както и други допълнителни плащания. Промяната касае близо 5500 служителя на магазинната мрежа на Kaufland. През 2021 година, съобразено с развитието на пазара на труда, увеличението бе средно 7%.

    Промяната ще обхване и останалите звена на Kaufland България – логистичен център и администрация. Цялостната инвестиция във възнагражденията и в осигуровките ще е с ръст от 21% на ниво компания. Един от факторите, свързан с политиката на възнаграждения, който гарантира сигурност, е че служителите на компанията имат заложено в трудовите си договори увеличение на заплатите през първите четири години в компанията. Близо 60% от служителите работят в Kaufland повече от 3 години и преминават през всички четири стъпки, за да продължат развитието си в нея.

    Източник: Кауфланд България

    „Грижата за екипа и благополучието на хората в нашата компания са поставени в центъра на политиките ни като работодател. Тази грижа е в много различни направления, но това, което смятаме за наше предимство е, че дори в извънредни обстоятелства запазваме целостта му и се стараем да предоставяме все по-добри условия на работа. Категорично решихме да инвестираме в увеличение на заплатите и продължаваме да наемаме служители - само в София тази година екипът ни ще се увеличи с 200 души, което е свързано с плановете ни за откриване на нови магазини. През 2022 година всички служители на Kaufland България ще увеличат доходите си. Вярваме, че по този начин отговаряме и на икономическата ситуация в страната и колегите ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя работодател имат един сигурен и стабилен партньор, на който могат да разчитат“, сподели Милена Караилиева, Директор Човешки ресурси в Kaufland България.

    Компанията се стреми непрекъснато да проучва възможности и да въвежда допълнителни мерки в политиката си за възнагражденията и придобивките на персонала, за да е сигурна, че предлага конкурентно заплащане и актуални социални придобивки. През настоящата година Kaufland България ще инвестира над 7 млн. лв. в цялостен пакет от 15 социални придобивки за служителите. 

    Kaufland се грижи последователно за развитието и обучението на своя екип, като дава разнообразни възможности за придобиване на нови знания и компетенции, кариерно развитие в много направления, както и ротация на работното място в различните екипи и структури на голямата компания. През изминалата година 6250 служители на компанията са преминали през 110 обучителни програми, а през 2022 г. се въвеждат нови програми с обща инвестиция на стойност над 400 хиляди лв., които са предназначени за служители от всички нива.

    *Процентите на увеличение по региони се различават и зависят от развитието на пазара на труда в съответния град.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 8 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 24 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 24 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 1 ден
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство