вторник, 05 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  748 прочитания

  Първата Академия за Бизнес Услуги у нас стратира в Бургас

  Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната
  22 юни 2022, 13:21 a+ a- a

  Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за успешен старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др.

  Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация.

  Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

  Пилотният курс стартира на 30 юни тази година в Бургас с фокус счетоводство. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната.

  Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15-годишен опит в индустрията.

  „Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Доволни сме, че успяхме да стартираме Академия за Бизнес Услуги още през втората година от създаването на Флоу Лоджик. Това е важна крачка за нас, защото ни дава възможност за положителен отпечатък върху пазара на труда, както и за позиционирането ни като водещ партньор за сектора в региона.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик. „Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор. Благодарни сме на кмета и екипа му за партньорството и цялостната подкрепа при реализацията на първото обучение от програмата“ – допълва тя.

  „Този съвместен проект е крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас. Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “, посочи кметът на града Димитър Николов.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 5 часа
  Проф. Момеков: България се намираме в „подножието“ на поредна Covid вълна
  Хората, които са си поставили отдавна бустерна доза, не следва да чакат, а трябва да приложат и втория бустер, коментира председателят на Българското научно дружество по фармация
  преди 5 часа
  МФ: На 22 страни членки парите от Плана за възстановяване са орязани
  Парите на България са намалени заради по-добър икономически ръст, твърдят от финансовото министерство
  преди 5 часа
  Бизнес растежът в еврозоната се забавя
  Данните предполагат спад на икономиката в блока
  преди 6 часа
  Край на "Дивия Запад" в Интернет: ЕП прие нови правила срещу монопола на технологичните гиганти
  Тези, които не спазват разпоредбите, могат да бъдат наказани с глоби в размер до 10% от годишните им приходи
  преди 7 часа
  Изграждат интермодален терминал в Русе
  Проектът ще бъде финансиран по Националния план за възстановяване и развитие