четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1079 прочитания

    Първата Академия за Бизнес Услуги у нас стратира в Бургас

    Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната
    22 юни 2022, 13:21 a+ a- a

    Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за успешен старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др.

    Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация.

    Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

    Пилотният курс стартира на 30 юни тази година в Бургас с фокус счетоводство. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната.

    Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15-годишен опит в индустрията.

    „Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Доволни сме, че успяхме да стартираме Академия за Бизнес Услуги още през втората година от създаването на Флоу Лоджик. Това е важна крачка за нас, защото ни дава възможност за положителен отпечатък върху пазара на труда, както и за позиционирането ни като водещ партньор за сектора в региона.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик. „Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор. Благодарни сме на кмета и екипа му за партньорството и цялостната подкрепа при реализацията на първото обучение от програмата“ – допълва тя.

    „Този съвместен проект е крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас. Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “, посочи кметът на града Димитър Николов.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 8 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк