петък, 01 юли 2022   RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  871 прочитания

  Близо 3000 ученици е обучила Телерик Академия през учебната година

  Приемът за следващата учебна година ще стартира в началото на септември
  23 юни 2022, 13:58 a+ a- a

  Училищна Телерик Академия обяви, че през учебната 2021-2022 г. са приети и са се обучавали безплатно на програмиране и дигитални технологии 2 911 ученици в 130 школи в 41 населени места в България. Това е ръст на участниците с 16% спрямо предходната година в момент, в който дигиталните умения са от ключово значение. Кандидатстването за следващата учебна година ще стартира през септември.

  „В днешно време дигиталната грамотност е също толкова важна колкото функционалната. Изминалата учебна година, макар и изпълнена с предизвикателства, затвърди ключовото значение на дигитални компетенции и необходимостта от умения за работа с технологии. Радваме се да споделим, че обучихме рекорден брой ученици и ги подготвихме за дигиталното настояще.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

  Вече близо 12 години Училищна Телерик Академия подготвя деца и младежи за дигиталните професии на бъдещето, като досега са обучени безплатно над 17 000 ученици. Рекорден е броят на участниците през изминалата учебна година – над 2 900 или с близо 16% повече спрямо 2020-2021 г. 79% от приетите се обучават за първи път в Училищна Телерик Академия, а останалите 21% продължават обучението си. В рамките на инициативата участниците се научават да създават своите първи програми, уебсайтове и компютърни игри, усвояват ключови дигитални компетенции и развиват логическото си мислене и креативност.

  Голяма част от учениците в Училищна Телерик Академия стартират без или с малко познания в областта на програмирането и дигиталните технологии, като 92% от децата споделят, че са повишили познанията си в рамките на обучението. Нивото на удовлетвореност от школите и метода на преподаване също е много високо (91% смятат, че преподавателят ги мотивира да напредват). Това сочи скорошно проучване на Училищна Телерик Академия.

  Програмите на Училищна Телерик Академия са безплатни за учениците и се реализират с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и корпоративни и индивидуални дарители. Всеки бизнес или човек, за когото инвестицията в образование е инвестиция в бъдещето, може да подкрепи обученията. Приемът за 2022-2023 учебна година ще стартира през септември и е отворен за всички желаещи. Програмите са съобразени с възрастта и интересите на участниците.

  От учениците не се изискват предварителни познания в областта. Необходимо е желаещите да кандидатстват онлайн през септември и преминат входен изпит с логически задачи.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 6 часа
  Президентът връчи мандат за съставяне на правителство на Асен Василев
  Започва да тече 7-дневен срок за формиране на състав на правителство
  преди 7 часа
  Над 17 000 ученици и учители заминават на безплатна почивка
  Децата и ръководителите им ще могат да отдъхват в планински или морски курорт през юли и август
  преди 8 часа
  Петков: България вече има алтернативно трасе за газ
  Другата седмица с гръцкия министър-председател ще дадем старт на газовата връзка с Гърция, обяви премиерът
  преди 8 часа
  Е-адресна регистрация вече в цяла София
  Всички райони вече работят успешно със системата
  преди 10 часа
  ЕС въвежда по-строги регулации за трансфер на криптовалути
  Целта е крипто платформите да проверяват самоличността на клиентите си, за да се ограничат рисковете от изпиране на пари и финансиране на тероризма
  преди 12 часа
  Украйна започна да изнася ток за ЕС
  Това ще позволи на Украйна да генерира повече приходи, а ЕС ще получава допълнителна електроенергия на достъпни цени