петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4156 прочитания

    Всички академии на SoftServe са насочени към хора без професионален опит в ИТ сферата

    Повече за курсовете, кога се провеждат, какви теми включват, какъв е форматът и кои са преподавателите, разказва Василена Радкова, Senior Talent Operations Manager
    05 юли 2022, 11:15 a+ a- a

    Снимка: Василена Радкова, Senior Talent Operations Manager

    SoftServe е дигитална компания, специализирана в разработването на софтуер и предоставянето на консултантски услуги, като осигурява иновативна технология.

    Компанията има над 13000 служители по целия свят, офиси и развойни центрове в 50 основни града в 13 страни.

    Сред клиентите на SoftServe са световни компании като IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein и Spillman Technologies. Основни партньори на SoftServe са Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure и други.

    SoftServe в България организира академии всяка година. Които са подходящи за хора без опит в технологичната сфера. Повече за Академията, кога се провежда, какви теми включва, какъв е форматът и кои са преподавателите, разказва Василена Радкова, Senior Talent Operations Manager.

    Василена, SoftServe в България организира академии всяка година. Разкажете ни кога стартирахте тази инициатива и колко души вече са преминали през нея?
    Академията дава своя старт през 2015 година. В нея всеки курсист придобива знания и умения в определена сфера. До момента имаме над 300 успешно завършили алумни, като около 100 от тях са станали част от нашия екип.

    Каква беше целта, когато стартирахте Академията, и от днешна гледна точка оправдаха ли се очакванията Ви?
    Мисията на Softserve e да подпомага талантливите хора да променят света. Именно поради тази причина развитието на нашите служители стои на първо място за нас. Това е и причината да инвестираме изключително много в тепърва прохождащи специалисти, които искат да градят кариера в ИТ сектора. Наемането и развитието на стажанти и джуниър специалисти е сред основните приоритети на нашата организация. Вече 7 години провеждаме SoftServe академии и ще продължаваме да го правим, защото вярваме, че това спомага за цялостното развитие на отрасъла в България. Всяка наша Академия предизвиква голям интерес и това наистина надминава нашите очаквания. Обучението, което предлагаме, и бъдещото професионално развитие в компанията са високо оценени от всеки курсист, което ни прави изключително горди и щастливи.

    В края на юни и началото на юли започват новите курсове в Академията. Разкажете ни към кого са насочени и какво ще включват?
    Скоро стартират няколко курса – .Net Project Lab, Ruby Project Lab, NodeJS Project Lab и Test Automation with Ruby and Python Project Lab. Курсовете (Project Labs) са насочени към хора, които нямат работен опит в сферата до момента, но биха искали да се развиват в едната или другата посока. Подходящи са също за хора, които имат базови познания, които биха искали да надградят със системна и структурирана програма. Подготвили сме изключително добре подбрана програма, с помощта на която участниците не само ще придобият теоретични познания, но също така и практически умения. Ще има индивидуални и групови проекти, които ще се разработват и разбира се, презентират от курсистите.

    Подходяща ли е за хора без опит или се изисква да имат технологични познания – ако да, какви?
    Всички наши академии са насочени към хора без официален професионален опит в сферата. Изключително подходяща е за студенти или за хора, които искат да сменят своето професионално направление. Необходими са базови умения и познания, като всяка академия има конкретни такива съгласно програмата, която сме подготвили.

    Какви са условията за кандидатстване? Има ли някакви такси?
    Всички SoftServe академии са напълно безплатни за участниците. Процесът включва 3 стъпки: 1. онлайн тест; 2. езикова валидация на английски език; 3. интервю с експерт от нашите проекти, който също ще бъде и ментор по време на обучението в академията.

    Колко време продължава обучението и може ли да се съвместява с университет или друга работа?
    Продължителността на обучителния курс трае два – три месеца. Лекциите се провеждат дистанционно в онлайн формат след 18:00 часа в рамките на два работни дни през седмицата. Това ги прави изключително удобни за съчетаване с обучение в университет или работа. 

    Какъв е форматът на обучение? Ще работят ли по реални проекти/задачи, ако да – по какви?
    Основата на обучението включва теоретична подготовка, но по-голямата част е най-вече практическа. Всеки курсист ще има възможност да упражни практически наученото по време на академията, като работи по индивидуални и групови проекти. През цялия курс на обучение, нашите преподаватели и ментори ще са на разположение за съвети и насоки съгласно най-добрите практики в професията.

    Какви теми са включени и с кои технолигии ще се запознаят?
    Темите на курсовете ни обхващат всичките актуални технологии в момента, а също и такива, за които предвиждаме все повече търсене. Стремежът ни е да следим пазара и да предвиждаме от какви специалисти ще има нужда в бъдеще, за да ги подготвим и да бъдем една крачка напред.

    Разкажете ни за преподавателите в Академията?
    Преподавателите в академиите са дългогодишни служители на SoftServe, които провеждат теоретичните занятия, а в практическитесе включват колеги от различни наши проекти с експертиза, отговаряща на профила на академията.

    Какво се очаква да могат и знаят в края на обучението си?
    Всички групи предоставят една сериозна подготовка з а работата по реален работен проект. Наблягаме на практическата част, като не подминаваме, разбира се, и теоретичната. Съответно всички обучаващи се, които се присъединят към нашата компания, от първия си работен ден са включени в реален проект и екип, за някои от нашите клиенти.

    В края на програмата ще предложите ли работа на успешно завършилите и ако да – колко души бихте могли да присъедините към Вашия екип?
    Целта на Академията е да подготвим кадри, които след успешното ѝ завършване да получат предложение за работа при нас на стажантска позиция. Продължението на стажа е 4 месеца, след което следва да преминат към джуниър ниво. Винаги имаме готовност да наемем всички участници в групите ни, не ги поставяме в конкурентна среда, където само най-добре представилите се биха получили предложение за работа. Но разбира се, всички трябва да покрият изискванията и успешно да завършат програмата.

    Повече информация за компанията и свободните позиции в момента вижте в профила на СОФТСЪРВ БЪЛГАРИЯ ЕООД  в JOBS.bg тук

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 8 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 9 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 10 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 13 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк